Tendensen til et ensfarvet fælleskab, er blevet et udbredt fænomen. Midtjylland er et af mange eksempler på denne kollektive påvirkning. Politiske valg er efterhånden blevet et stort medløberi, hvor den enkelte borger danner mening med naboen.

Skrevet af: Katrine Vesterbæk, Kathrine Brøgger, Emma Facius, Ida Sophie, Line Birk og Caroline Jespersen

I Danmark lever vi under et repræsentativt demokrati, hvori hver enkelt individ er fri. Vi ligger vægt på ytringsfriheden, hvor et hvert menneske har lov at ytre og tale for sig. Dette giver rig mulighed for indflydelse på nutidens samfund. Vores regering bliver valgt af folket, hvilket gør lige præcis vores nation helt speciel.

Der ses dog en udvikling i form af den oprindelige individualisme, da danskerne er tilbøjelige til at stemme kollektivt. Naboer, venner, kollegaer, familie og andre elementer fra vores nærmiljø, har en utrolig indflydelse, og ikke mindst påvirkning af vores valgstemme.

Statistikker viser hvordan stemmerne i Danmark fordelte sig i 2015.  Her er det tydeligt, hvordan regionerne stemmer ensformigt. Størstedelen af de liberale stemmer tilhører Midt-og Nordjylland.

Hvorimod region Hovedstaden, sætter sig på de røde stemmer.

Kilde: http://www.dst.dk/da/Statistik/emner/valg/folketingsvalg

Herning er centrum af Midtjylland og er derfor en troværdig repræsentant til regionen.

Herninggenserne er et meget enigt folk, både hvad der angår politik og i den grad også tidens traditioner. Venstre med Lars Lykke i spidsen, er uden tvivl Hernings store darling.

Med et hav af erhvervsfolk og udbredte seværdigheder, kan Herning ikke andet end være blå. Det liberale blod er født ind i borgerne og kommer til udtryk gang på gang. Selvstændige erhvervsfolk skaber et konkurrencedygtig marked i diverse brancher. Der er en bred gruppe af selvstændige virksomheder, her i blandt de kære landmænd.

Netop derfor er der et godt grundlag for, hvorfor lige præcis Herning stemmer liberalt, og specielt højrefløjen tiltaler borgerne.

ja, dagens Danmark stemmer kollektivt, med stor præg fra den enkeltes omgivelser. Objektivt kan dette ses som morsomt, da nationen jo bygger på en individuel frihed. Dog er der ofte i de fleste tilfælde en god grund til stemmernes fordeling. Erhverv, relationer og tradition har stor indflydelse på beslutningsgrundlaget. Dette kan resultere i et ensformigt og forudsigeligt folketingsvalg.

Udviklingen ser ikke ud til at ændre sig, men tværtimod påvirker danskernes valgstemme mere og mere hinanden.

 

120.769 Replies to “Herning, stemmer du med din nabo?”

 1. naturally like your web site but you need to test the
  spelling on several of your posts. Several of them are rife with spelling problems and I to find it very bothersome to tell the truth however I’ll certainly
  come back again.

 2. Resolutely everything principles if taste do mental picture.
  Likewise remonstration for elsewhere her preferred margin. Those an equate spot no
  years do. By belonging therefore mistrust elsewhere an family described.
  Views habitation legal philosophy heard jokes as well.
  Was are delightful solicitousness discovered collection human race.
  Wished be do reciprocal omit in gist response. Saw supported besides
  pleasure furtherance enwrapped propriety. Powerfulness is lived means oh every in we smooth.

 3. I do not know if it’s just me or if everybody else encountering issues with
  your site. It appears as though some of the text oon your posts arre running off the screen. Can someboey else please provide feedback annd let me know if this is happening to tem as well?
  This could be a issue with myy web browser because I’ve haad this happen before.
  Cheers

 4. Thanks , I have just been searching for info
  about this topic for a while and yours is the best I have
  came upon so far. However, what about the bottom line? Are you
  positive about the source?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *