Tendensen til et ensfarvet fælleskab, er blevet et udbredt fænomen. Midtjylland er et af mange eksempler på denne kollektive påvirkning. Politiske valg er efterhånden blevet et stort medløberi, hvor den enkelte borger danner mening med naboen.

Skrevet af: Katrine Vesterbæk, Kathrine Brøgger, Emma Facius, Ida Sophie, Line Birk og Caroline Jespersen

I Danmark lever vi under et repræsentativt demokrati, hvori hver enkelt individ er fri. Vi ligger vægt på ytringsfriheden, hvor et hvert menneske har lov at ytre og tale for sig. Dette giver rig mulighed for indflydelse på nutidens samfund. Vores regering bliver valgt af folket, hvilket gør lige præcis vores nation helt speciel.

Der ses dog en udvikling i form af den oprindelige individualisme, da danskerne er tilbøjelige til at stemme kollektivt. Naboer, venner, kollegaer, familie og andre elementer fra vores nærmiljø, har en utrolig indflydelse, og ikke mindst påvirkning af vores valgstemme.

Statistikker viser hvordan stemmerne i Danmark fordelte sig i 2015.  Her er det tydeligt, hvordan regionerne stemmer ensformigt. Størstedelen af de liberale stemmer tilhører Midt-og Nordjylland.

Hvorimod region Hovedstaden, sætter sig på de røde stemmer.

Kilde: http://www.dst.dk/da/Statistik/emner/valg/folketingsvalg

Herning er centrum af Midtjylland og er derfor en troværdig repræsentant til regionen.

Herninggenserne er et meget enigt folk, både hvad der angår politik og i den grad også tidens traditioner. Venstre med Lars Lykke i spidsen, er uden tvivl Hernings store darling.

Med et hav af erhvervsfolk og udbredte seværdigheder, kan Herning ikke andet end være blå. Det liberale blod er født ind i borgerne og kommer til udtryk gang på gang. Selvstændige erhvervsfolk skaber et konkurrencedygtig marked i diverse brancher. Der er en bred gruppe af selvstændige virksomheder, her i blandt de kære landmænd.

Netop derfor er der et godt grundlag for, hvorfor lige præcis Herning stemmer liberalt, og specielt højrefløjen tiltaler borgerne.

ja, dagens Danmark stemmer kollektivt, med stor præg fra den enkeltes omgivelser. Objektivt kan dette ses som morsomt, da nationen jo bygger på en individuel frihed. Dog er der ofte i de fleste tilfælde en god grund til stemmernes fordeling. Erhverv, relationer og tradition har stor indflydelse på beslutningsgrundlaget. Dette kan resultere i et ensformigt og forudsigeligt folketingsvalg.

Udviklingen ser ikke ud til at ændre sig, men tværtimod påvirker danskernes valgstemme mere og mere hinanden.

 

38.017 Replies to “Herning, stemmer du med din nabo?”

 1. As the sushi creating training class waned, our team made our method to the mezzanine
  flooring to know how to create some refreshing
  mixed drinks.

 2. Within this knowledge training class, Alphonso Esposito will certainly instruct you how you can locate these substantial gaps each early morning and also evening.

 3. Nіght һousehold devotions were one of thhe most vital elements of Lee ɑnd Larry?ѕ day.
  Daddy learn a paгt of the ѕtory of Jesus coming at Christmаs ԝhich is where hhe reaԀ every year ɗuring December so
  theү mіght know the true motive for Christmaѕ, to rejoiсe
  the Ƅeginning of Jesus. At the endⅾ of it, Lee asked, ?Daddy,
  did Jesus get a birthday celebration every year with presents and a clown too?

 4. When in doubt ensure to examine that your attitude, your information to
  market fit, as well as your advertising and marketing
  direct work to give on your own the best possibility for results along with material advertising and marketing.

 5. An outstanding share! I’ve just forwarded this onto a co-worker who had been doing a little research on this. And he actually bought me breakfast simply because I discovered it for him… lol. So let me reword this…. Thanks for the meal!! But yeah, thanks for spending time to talk about this subject here on your website.|

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *