Tendensen til et ensfarvet fælleskab, er blevet et udbredt fænomen. Midtjylland er et af mange eksempler på denne kollektive påvirkning. Politiske valg er efterhånden blevet et stort medløberi, hvor den enkelte borger danner mening med naboen.

Skrevet af: Katrine Vesterbæk, Kathrine Brøgger, Emma Facius, Ida Sophie, Line Birk og Caroline Jespersen

I Danmark lever vi under et repræsentativt demokrati, hvori hver enkelt individ er fri. Vi ligger vægt på ytringsfriheden, hvor et hvert menneske har lov at ytre og tale for sig. Dette giver rig mulighed for indflydelse på nutidens samfund. Vores regering bliver valgt af folket, hvilket gør lige præcis vores nation helt speciel.

Der ses dog en udvikling i form af den oprindelige individualisme, da danskerne er tilbøjelige til at stemme kollektivt. Naboer, venner, kollegaer, familie og andre elementer fra vores nærmiljø, har en utrolig indflydelse, og ikke mindst påvirkning af vores valgstemme.

Statistikker viser hvordan stemmerne i Danmark fordelte sig i 2015.  Her er det tydeligt, hvordan regionerne stemmer ensformigt. Størstedelen af de liberale stemmer tilhører Midt-og Nordjylland.

Hvorimod region Hovedstaden, sætter sig på de røde stemmer.

Kilde: http://www.dst.dk/da/Statistik/emner/valg/folketingsvalg

Herning er centrum af Midtjylland og er derfor en troværdig repræsentant til regionen.

Herninggenserne er et meget enigt folk, både hvad der angår politik og i den grad også tidens traditioner. Venstre med Lars Lykke i spidsen, er uden tvivl Hernings store darling.

Med et hav af erhvervsfolk og udbredte seværdigheder, kan Herning ikke andet end være blå. Det liberale blod er født ind i borgerne og kommer til udtryk gang på gang. Selvstændige erhvervsfolk skaber et konkurrencedygtig marked i diverse brancher. Der er en bred gruppe af selvstændige virksomheder, her i blandt de kære landmænd.

Netop derfor er der et godt grundlag for, hvorfor lige præcis Herning stemmer liberalt, og specielt højrefløjen tiltaler borgerne.

ja, dagens Danmark stemmer kollektivt, med stor præg fra den enkeltes omgivelser. Objektivt kan dette ses som morsomt, da nationen jo bygger på en individuel frihed. Dog er der ofte i de fleste tilfælde en god grund til stemmernes fordeling. Erhverv, relationer og tradition har stor indflydelse på beslutningsgrundlaget. Dette kan resultere i et ensformigt og forudsigeligt folketingsvalg.

Udviklingen ser ikke ud til at ændre sig, men tværtimod påvirker danskernes valgstemme mere og mere hinanden.

 

97.768 Replies to “Herning, stemmer du med din nabo?”

 1. Ӏ loved as much ass ү᧐u will receive carried ouut riɡht һere.
  Tһe sketch is attractive, your authored subject matter stylish.
  nonetһeless, yоu ccommand ɡet bouht an impatience ovеr that you wish
  be delivering tһe folloѡing. unwell unquestionably ϲome fᥙrther formeгly аgain аs exactⅼy thе same nearly very often inside case yoս shield
  tһis hike.

 2. Magnificent beat ! I woulԁ like to apprentiⅽe whilst you
  amend your site, how could i suƅsϲribe foг a weblog website?
  The account helped me a applicabⅼe deal. I had been a little bіt familiaг
  of this your broadсast pгovided brilⅼiant transparent concept

 3. Macaw, Thank you very much for your writing and your article and I wish you continued success. https://www.webmacaw.com/ Please try to produce such valuable content in the following processes. In addition to this article, I am very happy to see your unique content.

 4. buy online brazilian bikini shop string bikini or monokini tendance beachwear maillot de bain martinique
  You actually make it seem so easy with your presentation but I find this
  topic to be actually something that I think I would never understand.
  It seems too complex and very broad for me. I am looking forward for your next post,
  I will try to get the hang of it!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *