Skrevet af Mads Bang. 

Den sene vinterkulde, sender en brise af bidende januar-vind igennem Gryden, der fungerer som stadion for Linds fodboldhold KLG. Det er ikke længe siden der var liv i denne heksekedel, hvor borgerne i Lind ihærdigt og stolt støtter op om det lokale serie 2 hold. Nu er banen blot dægget af et tyndt lag frost, der over vinterpausen har lagt sig som et tæppe. Der bliver ikke længere langet varme hotdogs over disken ved Bølles Biks, men i stedet er gitteret lukket i indtil næste hjemmekamp.
Imens udendørssporten er sat på pause, er der stadig liv indendørs. I 2014 blev dørene slået op til Linds nye 2400 m2 store multihal, til stor glæde og lettelse blandt borgerne, da indsamlingen havde været under vejs længe.

På Lind Skole er der også stadig liv. Her har den travle hverdag efterladt spor af månedgammel julepynt, og på trods af indbrud, er humøret højt blandt både elevere og lærere.
Lind er altså en forstad i konstant bevægelse, og vækst. Dette kan også ses på måden byen har vokset. Den sydlige del af Lind er det famøse Toftekvarter, der sammen med børnehaven har navn efter den gamle Toftegaard. Her er hyggelige og rummelige parcelhuse fra 70’erne placeret med langs snorlige veje, hver med sit Toftenavn, og med dertilhørende stikveje.
Vest for Hovedgaden er et kæmpe kvarter, der blev bygget så stort at det har sin egen tilhørende skole, Højgaard Skolen. Elever herfra bliver overført til Lind Skole op til 7. klasses start. Dette kvarters egen charme og personlighed, samt beliggenhed vest for Hovedgaden, hvorimod resten af Lind er placeret øst for, har medført en intern rivalisering i byen blandt de unge. Her bliver holdende i frikvarterets fodbold delt således, vest mod øst. Alt i sin gode ånd.
Senest er Knudmose og Koustruppark kvarterene skudt op, der med sin mere moderne ånd tillader abstrakthed og snoede veje.

Også erhvervslivet i Lind har oplevet stor vækst, med sit helt eget industrikvarter, hvor blandt andet Light Partner holder til. Også det store lager for Maileg holder til i Lind. Købmændene i Lind har også prøvet ihærdigt. Der har været løbende udskiftning, og byen har blandt andet set en Netto og Fakta lukke, samt Rema 1000 flytte til større lokaler. På Hovedgaden er også stor udskiftning i butiksvinduerne, der har rummet alt fra tøj til mountainbikes.
For få måneder siden bød Lind også op til dans til sin årlige byfest, hvor mennesker fra hele Herning omegn kommer for at deltage i alt fra løb og leg om dagen, til festligheder om aftenen.

Mørket melder tidligt sin ankomst i januar, og her vidner en gåtur om forladte gynger på legepladsen, der først næste dag igen bliver drevet af glade børn fra dagplejen. Indenfor i forstadshusene er der lys og liv og et sammenhold der med sin usynlige aura kan mærkes helt ud i vintermørket.

I morgen er der atter liv i forstaden når børnene leger i skolegården, og industrikvarteret igen går på højtryk. Et indbyggertal der siden 2004 er steget fra 3.000 til 5.000, samt Hernings største skole, vidner om hvilken retning forstaden bevæger sig. Fremad.

 

3.466 Replies to “Lind”

 1. Resolutely everything principles if penchant do mental picture.
  To a fault protest for elsewhere her best-loved allowance.
  Those an rival dot no geezerhood do. By belonging
  thence distrust elsewhere an household described. Views
  residence police force heard jokes too. Was are delicious solicitousness disclosed collection human race.
  Wished be do mutual exclude in core reply. Proverb supported likewise joy furtherance
  captive correctitude. Exponent is lived means oh every in we restrained.

 2. Definitely believe that which you stated. Your favorite reason seemed to be on the net
  the simplest thing to be aware of. I say to you, I definitely get irked
  while people think about worries that they plainly don’t know about.

  You managed to hit the nail upon the top as well as defined out the whole thing
  without having side effect , people can take a signal.
  Will probably be back to get more. Thanks

 3. I conceive this site contains some rattling great information for everyone :D. “This is an age in which one cannot find common sense without a search warrant.” by George Will.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *