Råt, hvidt, ingen dikkedarer, det er hvad der møder en når man ankommer på Hearts parkeringsplads, allerede ude fra får man en følelse af minimalisme og modernisme.

En væg af glas er hvad man skal igennem for at træde ind i Steven Holls arkitektoniske perle.

Inde i lobbyen kan man se Piero Manzonis Socle Du Monde, eller verdens sokkel, som det hedder på dansk. I 1961 var Manzoni for 2. Gang i Herning, og her fandt han sin verdens sokkel, derudfra er kunststykket lavet. Med dette greb gjorde Manzoni hele verden til et kunstværk, og soklen fik sin placering i Herning. Selvom Manzonis ophold i Herning var af kort varighed, havde de betydning for ham. I et brev til Gadegaard skrev han ligefrem, at han var i paradis.

 

 

 

2.912 Replies to “Heart Museum”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *