Skrevet af Malthe Thinggaard

Den lille forstad til Herning, Gjellerup er i voksende udvikling for tiden. Gjellerup har omkring 4000 indbyggere og tallet ser ud til at vokse. Større og flere nye boligområder bliver bygget og der flytter dermed flere og flere til den lille by 6-7 kilometer væk fra Herning.

Gjellerup er fyldt med en masse skov og der er gode muligheder for, at komme ud i den friske natur. Med den såkaldte skov ”Lunden”, er der rigeligt med muligheder for at gå ture med hunden, løbe en tur eller tage på skovtur, hvis det lyster.

Rigtig mange børnefamilier er boende i byen. Med Gjellerupskolen helt centralt i byen, er det nemt at komme dertil. Gjellerup er fyldt med cykelstier, så det er sikkert for børn, at komme i skole. Man kan som barn og ung dyrke en masse sport eller andre aktiviteter. Der er et spejderhus, der er badminton i Gjellerupskolens hal og hvis man vil, så er det en mulighed at leje hallen til eget forbrug. I Gjellerup har man ikke en sportsklub, men det har man i nabobyen, Hammerum. Hammerum og Gjellerup ligger helt opad hinanden, så unge i Gjellerup søger meget ned til Hammerum Hallen for at dyrke sport. Man kan ved Hammerum IF’s hal, spille fodbold, tennis, squash, håndbold, gymnastik osv.

Byen er også kendt for sin historie. Den første landsbykirke befinder sig nemlig her. Gjellerup kirke, er den ældste dateret bygning i landet og blev opført allerede i år 1140. Kirken er vært for bryllupper, barnedåb, begravelser og konfirmationer hele året rundt.

Mange virksomheder holder til i den lille forstad. Blandt andet ACO Funki og Jelly Belly er nogle af de mest kendte i byen.

Hvis man skal handle ind, så er der også en god mulighed for det. Tæt på kirken ligger Rema 1000, hvor det er muligt at handle det, der skal handles. Grundet lukning er Spar for få år siden, som befandt sig lige ved siden af Rema, er Remas salg vokset grundet de mange nye kunder. Det har ført til udvidelse af butikken. Mange unge mennesker arbejder her, da det er et godt sted, hvis man har brug for lidt lommepenge

248 Replies to “Gjellerup”

  1. I抎 need to check with you here. Which isn’t one thing I normally do! I enjoy studying a post that can make individuals think. Additionally, thanks for allowing me to comment!

  2. I wanted to write you the very small observation to finally thank you very much again for those incredible pointers you have shared above. It was quite tremendously generous with you to provide freely what a lot of folks would’ve made available for an electronic book to make some cash on their own, and in particular considering that you could possibly have done it if you decided. Those tactics as well acted to be the great way to be certain that someone else have a similar dream just like my very own to learn more and more related to this matter. I am certain there are millions of more pleasurable situations in the future for people who looked over your blog.

  3. I together with my friends came viewing the excellent thoughts located on your web site while at once got a terrible suspicion I never thanked the web blog owner for them. Those people appeared to be absolutely stimulated to learn them and have now sincerely been taking advantage of them. Appreciate your being very helpful and also for going for some superb guides millions of individuals are really desperate to be informed on. My sincere apologies for not expressing appreciation to sooner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *