Hele Midtjylland og Herning samles på stadion uge efter uge, for at støtte de lokale helte fra FC Midtjylland.

Af: Nicklas Linnebjerg & Jakob Kristensen

En såkaldt ”Matchday” starter på Don Quijote for de mest hardcore FCM fans. Her bliver der ladt op til kamp med terningespil, øl, sange og historier fra tidligere kampe.

Til de store kampe såsom derbyet mod Viborg, bliver der sat telt og fadølsanlæg op, så man rigtig kan komme i stemning inden man rammer stadionet.

Halvanden- to timer før kampstart, begynder folk at gå mod stadion. Her bliver der sunget og råbt, så folk for alvor kan blive klar til kampen.

Når de mest stemningsfulde fans rammer stadion, bliver der sat banner og tromme op imens der også bliver fundet flag og megafon frem. Inden kampstart bliver spillernes navne råbt op, så dem på banen der rent faktisk skal afgøre tingene bliver fuldt ud tændte.

Fem minutter inden kampstart bliver der spillet stemningsmusik for fuld skrue rundt på stadionets højtalere. Her begynder kuldegysningerne at komme frem og det går for alvor op for en, at der er kamp igen.

Spillerne går nu på banen, og flagene og romerlysene bliver holdt højt over hovederne. Røgen fra de udbrændte romerlys hænger som en tyk tåge over stadionet, så kampen må udsættes i et par minutter.

Kampen igennem kan man mærke trommens rytme og folks råb og jubel, når spillerne laver en god aktion på banen.

Så skete det endelig: FC Midtjylland scorer og folk mister alle hæmninger og går fuldstændig amok, mens øl og krus bliver kastet gennem luften.

Man får den følelse af sammenhold, når man er sammen med ligesindede fodboldfans, som vil gøre alt for at byens ære forbliver intakt. Det er ofte det der gør at man er villig til at rejse land og rige rundt, for at støtte byen stolthed FC Midtjylland.

 

1.533 Replies to “MCH Arena er indbegrebet af Hernings kultur og stolthed.”

  1. A lot of thanks for all of your hard work on this web site. My mum really likes engaging in research and it’s really easy to understand why. My spouse and i notice all relating to the compelling method you offer good tactics on this blog and therefore attract contribution from the others about this topic then our own princess is now studying a lot. Have fun with the remaining portion of the year. You’re the one conducting a dazzling job.

  2. I simply wanted to say thanks yet again. I’m not certain the things that I might have made to happen without the entire advice revealed by you directly on this industry. It had been a frightening problem for me personally, nevertheless observing the very expert manner you resolved it made me to cry over happiness. Now i am happier for your advice and then sincerely hope you comprehend what a great job that you’re putting in instructing many others via your webblog. I am sure you have never come across any of us.

  3. A lot of thanks for your entire hard work on this blog. Kate really loves managing research and it’s easy to see why. My spouse and i notice all about the lively form you offer both useful and interesting solutions through your website and therefore improve participation from other ones on the issue plus our own daughter is now understanding a whole lot. Enjoy the rest of the year. You have been doing a glorious job.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *