Herning, en by i udvikling, en by på vej mod noget større, en by hvor kun fantasien sætter grænser for hvor langt den kan nå, og hvor stor den kan blive.

Herning er en jysk provinsby. En by hvor mange mennesker kender hinanden, men byen er i udvikling, provinssjælen er på vej ud og storbysind ind. Der kommer større og større bygninger. Byen bliver større i takt med at mennesker valfarter til byen.

Men er det virkeligt den retning, vi gerne vil gå? Er det virkeligt det vi skal bruge vores lille stolte provinsby til? Eller skal vi begrænse udviklingen, og blive ved med at være den stolte provinsby vi engang var. Vi arbejder på at blive store og stærke. Samfundet vil have byerne til at være stolte af deres udvikling, og de lærer os at det er vigtigt for systemet, at samfundet er stort og at storbysind er vejen vi skal gå. Så igen, er det virkelig det vi vil?

Der er intet der kan måle sig med en traditionel provinsby. Et fantastisk samfund, hvor alle har en hjælpende hånd. I storbysindet er det derimod meget mere alle for sig, og man har ikke altid samme medmenneskelighed.

Der er i Herning en stor provinsværdi, som mange mener er noget, vi skal sætte pris på og gøre alt for at beholde. For uanset udviklingen er det svært at påvirke den provinsfølelse vi har i os. Den provinsfølelse der ofte følger os, uanset den store udvikling i byen.

Er denne følelse nok? – eller har vi brug for en rigtig provinsby?

1.976 Replies to “Er Herning en rigtig provinsby?”

 1. Howdy! I couⅼd have sworn I’ve Ƅeen to this site bef᧐re but after
  looking at some of the articles I realized it’s new to me.

  Regardless, Ι’m ϲertainly pleased I stumbled upon it and I’ll be book-marking it and checking back regularⅼy!

 2. We are a bunch of vߋlսnteers and starting a brand
  new scheme in our community. Your ѕite provided us with valuable
  information to work on. You’ve performed a formidаble
  task and ouг entire community sһall be grateful to you.

 3. Pretty great post. I just stumbled upon your weblog and wished
  to mention that I have really loved browsing your weblog posts.
  In any case I’ll be subscribing on your rss feed and I hope you write once more very soon!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *