Herning, en by i udvikling, en by på vej mod noget større, en by hvor kun fantasien sætter grænser for hvor langt den kan nå, og hvor stor den kan blive.

Herning er en jysk provinsby. En by hvor mange mennesker kender hinanden, men byen er i udvikling, provinssjælen er på vej ud og storbysind ind. Der kommer større og større bygninger. Byen bliver større i takt med at mennesker valfarter til byen.

Men er det virkeligt den retning, vi gerne vil gå? Er det virkeligt det vi skal bruge vores lille stolte provinsby til? Eller skal vi begrænse udviklingen, og blive ved med at være den stolte provinsby vi engang var. Vi arbejder på at blive store og stærke. Samfundet vil have byerne til at være stolte af deres udvikling, og de lærer os at det er vigtigt for systemet, at samfundet er stort og at storbysind er vejen vi skal gå. Så igen, er det virkelig det vi vil?

Der er intet der kan måle sig med en traditionel provinsby. Et fantastisk samfund, hvor alle har en hjælpende hånd. I storbysindet er det derimod meget mere alle for sig, og man har ikke altid samme medmenneskelighed.

Der er i Herning en stor provinsværdi, som mange mener er noget, vi skal sætte pris på og gøre alt for at beholde. For uanset udviklingen er det svært at påvirke den provinsfølelse vi har i os. Den provinsfølelse der ofte følger os, uanset den store udvikling i byen.

Er denne følelse nok? – eller har vi brug for en rigtig provinsby?

3.327 Replies to “Er Herning en rigtig provinsby?”

 1. Hmm it appears like your blog ate my first comment
  (it was extremely long) so I guess I’ll just sum it up what I submitted and say, I’m thoroughly enjoying
  your blog. I too am an aspiring blog blogger but I’m still new to
  everything. Do you have any tips and hints for beginner blog writers?
  I’d genuinely appreciate it.

 2. A motivating discussion is worth comment. I believe
  that you ought to write more about this subject, it may not be a taboo subject but usually
  folks don’t talk about such issues. To the next! All
  the best!!

 3. What i don’t realize is in fact how you are no longer really a lot more neatly-liked than you might be now. You’re so intelligent. You recognize thus considerably with regards to this subject, made me personally believe it from numerous various angles. Its like men and women aren’t involved unless it is something to accomplish with Girl gaga! Your personal stuffs outstanding. All the time care for it up!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *