Provinsen er som mange ved, et sted hvor mange mennesker kender hinanden. Et sted hvor alle er en del af et by-fælleskab.

Når man eksempelvis går rundt på gaden i Kibæk, Lind eller en lille by som Assing, så er det ikke unormalt at folk bare siger hej eller goddag. Bare lige for hyggens skyld. Også hvis man ser nogle der sidder og spiser, er ordet ”velbekomme” ganske normalt. Dette ses nemlig som en venlig gestus.

Denne slags adfærd er dog ved at blive mindre normal, især i en befolkningsvoksende by som Herning. Hvis man i Herning hilser på personer fra gaden, anses det hurtigt for mærkeligt eller akavet. Denne hilsen er altså blevet reduceret til et smil, en hurtig øjenkontakt eller ingen reaktion overhovedet.

Byen Herning vokser og er i udvikling. Storbysstatussen er voksende, mens provinsstatussen er reducerende. Byen bliver større og færre personer ved, hvad byen engang har været.

Spørgsmålet er så, om man skal flytte til disse mindre byer, som Lind, Kibæk eller Assing – eller om man kan opnå denne provinsfølelse i en storby som Herning.

527 Replies to “Godmorgen, Godmiddag, Godaften?”

  1. An impressive share, I just given this onto a colleague who was doing a bit of analysis on this. And he the truth is purchased me breakfast as a result of I discovered it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the deal with! However yeah Thnkx for spending the time to debate this, I feel strongly about it and love studying more on this topic. If attainable, as you develop into experience, would you mind updating your weblog with more details? It is extremely helpful for me. Huge thumb up for this blog submit!

  2. I am glad for writing to let you be aware of of the notable discovery our princess encountered reading your webblog. She came to find plenty of things, including how it is like to have an amazing coaching spirit to get many more very easily master a variety of multifaceted issues. You really exceeded her expected results. Thank you for producing the essential, safe, informative and easy tips about this topic to Tanya.

  3. Can I just say what a reduction to search out someone who truly is aware of what theyre speaking about on the internet. You undoubtedly know how you can convey a problem to gentle and make it important. More folks have to learn this and understand this side of the story. I cant believe youre no more common because you definitely have the gift.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *