Provinsen er som mange ved, et sted hvor mange mennesker kender hinanden. Et sted hvor alle er en del af et by-fælleskab.

Når man eksempelvis går rundt på gaden i Kibæk, Lind eller en lille by som Assing, så er det ikke unormalt at folk bare siger hej eller goddag. Bare lige for hyggens skyld. Også hvis man ser nogle der sidder og spiser, er ordet ”velbekomme” ganske normalt. Dette ses nemlig som en venlig gestus.

Denne slags adfærd er dog ved at blive mindre normal, især i en befolkningsvoksende by som Herning. Hvis man i Herning hilser på personer fra gaden, anses det hurtigt for mærkeligt eller akavet. Denne hilsen er altså blevet reduceret til et smil, en hurtig øjenkontakt eller ingen reaktion overhovedet.

Byen Herning vokser og er i udvikling. Storbysstatussen er voksende, mens provinsstatussen er reducerende. Byen bliver større og færre personer ved, hvad byen engang har været.

Spørgsmålet er så, om man skal flytte til disse mindre byer, som Lind, Kibæk eller Assing – eller om man kan opnå denne provinsfølelse i en storby som Herning.

831 Replies to “Godmorgen, Godmiddag, Godaften?”

  1. I wanted to write you the bit of note just to give many thanks as before relating to the stunning information you’ve shown in this case. It was generous with people like you to allow extensively precisely what a lot of folks could possibly have advertised for an electronic book in order to make some profit for their own end, notably considering the fact that you could possibly have done it if you ever considered necessary. Those creative ideas in addition acted as a great way to realize that the rest have the same passion just as mine to grasp more and more related to this condition. I think there are thousands of more fun occasions in the future for folks who scan your blog post.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *