Vi hører igen og igen om overfald og voldtægter i Herning. Herning Folkeblad har skrevet over 2.000 artikler om forbrydelser alene fra 2015-2017.

Af Mathias Kannegaard

Senest i dag kan man læse to artikler om tyverier. Vi hører om forbrydelser, overfald og voldtægter hele tiden. I avisen, på TV og på nettet. ”Nytårsdrabet er fortsat et mysterium”, ”Dømt for tyverier og trusler” og ”Dommer fængsler to unge mænd for voldtægt”. Dette er bare et lille udpluk af overskrifterne fra den seneste måneds artikler fra Herning Folkeblad.

Men en artikel per sag er ikke nok. Der blev skrevet to artikler, om to unge der blev anholdt for voldtægt i Hobro, og der blev skrevet intet mindre end 5 artikler om en overlæge der voldtog en reservelæge.

Er Danmark og Herning virkelig så farligt et sted at bo? Er voldtægter, overfald og tyverier virkelig hverdag i Herning? Ikke hvis man lytter de kolde fakta fra Danmarks statistik. Danmarks statistik oplyser, at der blev anmeldt 147.151 sager i 2011K4. Sammenlignet med 2016K4 hvor der var 127.704 sager, kan man se et fald i sager. Flere medier bekræfter denne tendens. Blandt andet skriver TV2: ”Kriminaliteten falder støt, fordi de unge rykker fra gaden til nettet”.

Om det er trygt at bo i Herning er op til dig, men fakta er, at kriminaliteten falder.

 

2.242 Replies to “Historisk høj eller lav kriminalitet i Herning?”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *