-Tobias Olesen

 

Hvis du var ung i 60’erne, har du helt sikkert siddet i den ikoniske folkevognsboble. Selvom at VW Type 1, som boblen originalt hedder, blev produceret i 30’erne, var det den mest solgte bil igennem 1960 og var en bil som holdte på hvert et gadehjørne.
Æren for bilen tilskrives Ferdinand Porsche, en østrigsk bilkonstruktør, for at tegne de første streger til bilen, selvom at virkeligheden nok var mere nuanceret.
Type 1, også kaldet Boble eller Beetle, var den første familiebil produceret af den tyske bilfabrikant Volkswagen og blev helt indtil 2003 produceret i over 21 millioner eksemplarer.
Historien bag bilen er stor. Det var først og fremmest Hitler, som efterspurgte en billig og simpel masseproduceret bil, til landets nye vejsystemer. Ferdinand Porsche og hans team samlede sig derfor og brugte indtil 1938 til at komme op med det endelige design, til den nye familievenlige VW.
Resultatet af dette, blev en af de først bagudrevne bil, med en 25 hestekræfters hækkemotor.

528 Replies to “Den ikoniske folkevognsboble”

  1. You really make it seem so easy with your presentation but I find this topic to be actually something which I
    think I would never understand. It seems too complex and extremely broad for me.
    I’m looking forward for your next post,
    I will try to get the hang of it!

  2. Thank you for publishing this awesome article. I’m a long time reader but I’ve never been compelled to leave a comment. I subscribed to your blog and shared this on my Twitter. Thanks again for a great article!

  3. Thanks for sharing such useful information . I was currently building the website in WordPress and asked developers to do add this functionality. However, they hadn’t any idea about the link clocking. After reading your article, I forwarded the same link to them and they installed the plugin. Initially, I had to explore the link, but now it is working fine.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *