-Tobias Olesen

 

Hvis du var ung i 60’erne, har du helt sikkert siddet i den ikoniske folkevognsboble. Selvom at VW Type 1, som boblen originalt hedder, blev produceret i 30’erne, var det den mest solgte bil igennem 1960 og var en bil som holdte på hvert et gadehjørne.
Æren for bilen tilskrives Ferdinand Porsche, en østrigsk bilkonstruktør, for at tegne de første streger til bilen, selvom at virkeligheden nok var mere nuanceret.
Type 1, også kaldet Boble eller Beetle, var den første familiebil produceret af den tyske bilfabrikant Volkswagen og blev helt indtil 2003 produceret i over 21 millioner eksemplarer.
Historien bag bilen er stor. Det var først og fremmest Hitler, som efterspurgte en billig og simpel masseproduceret bil, til landets nye vejsystemer. Ferdinand Porsche og hans team samlede sig derfor og brugte indtil 1938 til at komme op med det endelige design, til den nye familievenlige VW.
Resultatet af dette, blev en af de først bagudrevne bil, med en 25 hestekræfters hækkemotor.

206 Replies to “Den ikoniske folkevognsboble”

  1. I want to express my thanks to you for rescuing me from this particular incident. Because of checking throughout the world wide web and obtaining suggestions that were not pleasant, I believed my entire life was gone. Living devoid of the approaches to the issues you have solved by way of your short article is a crucial case, as well as the ones which may have negatively damaged my entire career if I had not encountered your blog post. Your primary talents and kindness in handling every aspect was useful. I don’t know what I would’ve done if I hadn’t come across such a step like this. I can also at this moment look forward to my future. Thanks a lot so much for the reliable and effective guide. I won’t hesitate to refer your web sites to any individual who will need direction on this subject.

  2. I in addition to my guys ended up looking through the good procedures on your web site and immediately I got a terrible feeling I never thanked the site owner for those strategies. All of the women are actually for this reason glad to read through all of them and have now extremely been taking pleasure in those things. I appreciate you for really being quite accommodating and for getting such notable subjects millions of individuals are really eager to know about. Our sincere apologies for not expressing gratitude to you sooner.

  3. I used to be more than happy to search out this web-site.I wanted to thanks in your time for this excellent learn!! I positively having fun with each little little bit of it and I’ve you bookmarked to take a look at new stuff you weblog post.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *