Roy Lichtenstein, bedre kendt som ham der lavede den populære pop art-genren. Roy var en amerikansk maler og grafiker som malede specielle grafiske billedere, fået inspiration af tegneserie. Han var en af ledende for Pop-Art genren. Pop art-genren var et meget anderledes kunststykke, som kom frem i starten af 60’erne. Hans kunstværker ligner meget uddrag fra tegneserier, hvor han også sætter talebobler ind med et kort citat som personen siger eller tænker.

Et af Lichtenstein mest populære værker er Whaam! Som udkom i 1963 i London. Maleriet forestiller en fighter fly affyre en raket ind i et fjendtligt fly, med en efterfølgende rød og gul eksplosion. H

 

Omkring 1964 begynder Lichtenstein at eksperimentere med skulptur. Han indgik et sammenarbejde med en keramiker som modelleret form af hovet ud af ler. Han benyttede glasur til at skabe samme slags grafiske motiver, som han havde brugte i hans tideligere værker. Hans værk blev til For Head of Girl (1964).

 

Billede af Roy:

Skrevet af Frederik Østergaard

 

213 Replies to “Roy Lichtenstein”

  1. I am commenting to make you be aware of what a exceptional experience my cousin’s child went through viewing your web page. She figured out numerous details, which include how it is like to have a great helping mindset to get others with no trouble know precisely a variety of tricky things. You really exceeded her expected results. Thanks for coming up with these great, dependable, educational and in addition fun guidance on this topic to Kate.

  2. An fascinating discussion is worth comment. I feel that it is best to write extra on this topic, it may not be a taboo topic however generally persons are not enough to talk on such topics. To the next. Cheers

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *