Roy Lichtenstein, bedre kendt som ham der lavede den populære pop art-genren. Roy var en amerikansk maler og grafiker som malede specielle grafiske billedere, fået inspiration af tegneserie. Han var en af ledende for Pop-Art genren. Pop art-genren var et meget anderledes kunststykke, som kom frem i starten af 60’erne. Hans kunstværker ligner meget uddrag fra tegneserier, hvor han også sætter talebobler ind med et kort citat som personen siger eller tænker.

Et af Lichtenstein mest populære værker er Whaam! Som udkom i 1963 i London. Maleriet forestiller en fighter fly affyre en raket ind i et fjendtligt fly, med en efterfølgende rød og gul eksplosion. H

 

Omkring 1964 begynder Lichtenstein at eksperimentere med skulptur. Han indgik et sammenarbejde med en keramiker som modelleret form af hovet ud af ler. Han benyttede glasur til at skabe samme slags grafiske motiver, som han havde brugte i hans tideligere værker. Hans værk blev til For Head of Girl (1964).

 

Billede af Roy:

Skrevet af Frederik Østergaard

 

1.028 Replies to “Roy Lichtenstein”

  1. Hello there, just became alert to your blog through Google, and found
    that it is truly informative. I’m gonna watch
    out for brussels. I’ll be grateful if you continue this in future.
    Many people will be benefited from your writing. Cheers!

  2. I simply wanted to construct a quick remark in order to express gratitude to you for some of the marvelous facts you are sharing at this site. My extended internet investigation has at the end of the day been compensated with professional content to talk about with my visitors. I ‘d state that that many of us readers are definitely blessed to exist in a notable site with many brilliant people with good tricks. I feel quite fortunate to have encountered your website page and look forward to some more amazing minutes reading here. Thanks a lot once again for all the details.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *