Roy Lichtenstein, bedre kendt som ham der lavede den populære pop art-genren. Roy var en amerikansk maler og grafiker som malede specielle grafiske billedere, fået inspiration af tegneserie. Han var en af ledende for Pop-Art genren. Pop art-genren var et meget anderledes kunststykke, som kom frem i starten af 60’erne. Hans kunstværker ligner meget uddrag fra tegneserier, hvor han også sætter talebobler ind med et kort citat som personen siger eller tænker.

Et af Lichtenstein mest populære værker er Whaam! Som udkom i 1963 i London. Maleriet forestiller en fighter fly affyre en raket ind i et fjendtligt fly, med en efterfølgende rød og gul eksplosion. H

 

Omkring 1964 begynder Lichtenstein at eksperimentere med skulptur. Han indgik et sammenarbejde med en keramiker som modelleret form af hovet ud af ler. Han benyttede glasur til at skabe samme slags grafiske motiver, som han havde brugte i hans tideligere værker. Hans værk blev til For Head of Girl (1964).

 

Billede af Roy:

Skrevet af Frederik Østergaard

 

1.020 Replies to “Roy Lichtenstein”

 1. Amazing! This blog looks exactly like my old one!
  It’s on a entirely different subject but it has pretty much the same
  layout and design. Wonderful choice of colors!

 2. I know this if off topic but I’m looking into starting my own weblog and was wondering
  what all is required to get set up? I’m assuming having a blog like yours
  would cost a pretty penny? I’m not very web savvy
  so I’m not 100% certain. Any suggestions or advice would be greatly appreciated.

  Kudos

 3. Thanks for posting this awesome article. I’m a long time reader but I’ve never been compelled to leave a comment. I subscribed to your blog and shared this on my Twitter. Thanks again for a great post!

 4. Amazing blog! Do you have any recommendations for aspiring writers?
  I’m planning to start my own blog soon but I’m a little lost on everything.
  Would you advise starting with a free platform like WordPress or go for a paid
  option? There are so many choices out there that I’m completely overwhelmed ..
  Any recommendations? Thanks!

 5. I enjoy you because of all your valuable efforts on this web page. My mother delights in participating in research and it’s really easy to understand why. A lot of people hear all regarding the compelling mode you convey great tips and hints by means of the web site and as well increase response from some others about this matter then our own simple princess is in fact starting to learn so much. Take pleasure in the rest of the new year. You’re carrying out a pretty cool job.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *