Af: Nicklas Linnebjerg

I 1960 var sex stadig et emne man ikke snakkede højlydt omkring. Det var et emne som var ret tabubelagt. Det at blive uønsket gravid, var et stort problem for unge kvinder, da det stadig ikke var lovligt at få en abort.

 

At blive gravid uden at ønske det, var derfor en stor frygt for de fleste unge kvinder. Hvis man blev gravid var der to muligheder: At beholde barnet og blive set ned på, fordi det gjorde enlige mødre dengang, eller få en ulovlig abort hvor man selv risikerede både liv og lemmer. Derfor var prævention en vigtig del af 60’ernes sexliv.

Ved starten af 1960’erne var der ca. 3.000 uønskede teenagegraviditeter årligt og 15.000 illegale aborter om året.

 

De unges viden omkring disse emner, var meget mangelfuld i disse tider. Dette har nok været en af grundene til, at så mange unge kvinder blev uønskede gravide. De unge har ikke vidst nok om hvordan de skulle bruge prævention, så derfor har de selv eksperimenteret med det. Derfor blev der i denne periode også gjort en hel del hos forskellige organisationer og politikere, for at komme problemet til livs. Dette medførte bl.a. at der i 1961 blev indført seksualundervisning i folkeskolen. Dog krævede det forældrenes samtykke dengang, så kun omkring halvdelen af eleverne modtog seksualundervisning. Det blev dog ændret i 1971, hvor det blev obligatorisk for alle elever i folkeskolen.

 

682 Replies to “Sex, prævention og aborter”

  1. 02-08-08Рина пишет: Так вот у меня вообще никак ничего и не получается! И никаким образом просмотреть ничего нельзя (((( Был ли этот ответ полезным?

  2. I have been wanting to know about San Mateo child education because my partner and I have been planning to pursue on moving in San Mateo and I want the best for my child and indeed he really needs special attention, and good thing my cousin sent me this link which I find it very useful for me, Thank you so much and looking forward to read a blog like this!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *