Af Frederik Østergaard

En ledende skikkelse i den visuelle kunst, pop art. Andy, som han blev kaldt, var både amerikansk kunstner, instruktør og producent. Hans værker udtrykte forskellige forhold mellem berømtheds kulturen og reklame som blomstrede i 1960’erne. En af hans berømte værker er Campbell’s Soup Cans, værket er at en dåse suppe. Udover det har han malet ’The Marilyn Diptych’, som er en kvinde malet på en anderledes måde. Værket er en af hans mest berømt, og er blevet rost for dette værk.

Andy blev født d. 6 august 1928 i Pittsburgh, Polen. I tredje klasse fik Andy konstaterede nervesystem sygdom, som forårsagede ufrivillige bevægelser, hvor han fik forskellige bivirkninger. F.eks. blev han utrykt for hospitaler og læger. Han blev udstødt i skolen og blev på dette tidspunkt i hans seng, hvor han lyttede til radioen og begyndt at indsamle billeder af filmstjerner omkring hans seng. Andy har senenere i hans liv, udtalt at dette moment var vigtigt for hans personlig udvikling. Da Andy fylder 13, døde hans far i en ulykke, hvilket tog hårdt på ham.

Som teenager dimitterede Andy fra ’Schenley High School’, hvor han vandt Scholastic’s kunst og skrivning Award. Hvor han efterfølgende studerede kunstuddannelse på University of Pittsburgh, da han håbede på at blive kunst lærer. Men hans planer ændrer sig, han begyndt at studere kommerciel kunst.

 

Andy Warhol:

 

520 Replies to “Andy Warhol”

 1. This is really attention-grabbing, You’re an overly professional blogger.
  I have joined your rss feed and look ahead to in search of more of your wonderful post.
  Also, I have shared your site in my social networks

 2. Amazing! This blog looks just like my old one! It’s on a entirely different subject but it has pretty much the
  same layout and design Andy Warhol – HHXpressen .
  Wonderful choice of colors!

 3. certainly like your web site but you need to take a look at the spelling on quite a few of your posts Andy Warhol – HHXpressen .

  Many of them are rife with spelling problems and I in finding it very troublesome to
  inform the truth however I’ll surely come again again Andy Warhol
  – HHXpressen .

 4. Zune and iPod: Greatest persons review the Zune towards the Touch, still the moment observing how slim and remarkably little and mild it is, I acquire it towards be a quite special hybrid that brings together properties of each the Contact and the Nano. It’s incredibly colourful and stunning OLED show is a bit smaller sized than the contact screen, nevertheless the player by itself feels Really a bit scaled-down and lighter. It weighs pertaining to 2/3 as a lot, and is noticeably smaller sized inside of width and height, while currently being simply a hair thicker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *