Af Frederik Østergaard

En ledende skikkelse i den visuelle kunst, pop art. Andy, som han blev kaldt, var både amerikansk kunstner, instruktør og producent. Hans værker udtrykte forskellige forhold mellem berømtheds kulturen og reklame som blomstrede i 1960’erne. En af hans berømte værker er Campbell’s Soup Cans, værket er at en dåse suppe. Udover det har han malet ’The Marilyn Diptych’, som er en kvinde malet på en anderledes måde. Værket er en af hans mest berømt, og er blevet rost for dette værk.

Andy blev født d. 6 august 1928 i Pittsburgh, Polen. I tredje klasse fik Andy konstaterede nervesystem sygdom, som forårsagede ufrivillige bevægelser, hvor han fik forskellige bivirkninger. F.eks. blev han utrykt for hospitaler og læger. Han blev udstødt i skolen og blev på dette tidspunkt i hans seng, hvor han lyttede til radioen og begyndt at indsamle billeder af filmstjerner omkring hans seng. Andy har senenere i hans liv, udtalt at dette moment var vigtigt for hans personlig udvikling. Da Andy fylder 13, døde hans far i en ulykke, hvilket tog hårdt på ham.

Som teenager dimitterede Andy fra ’Schenley High School’, hvor han vandt Scholastic’s kunst og skrivning Award. Hvor han efterfølgende studerede kunstuddannelse på University of Pittsburgh, da han håbede på at blive kunst lærer. Men hans planer ændrer sig, han begyndt at studere kommerciel kunst.

 

Andy Warhol:

 

1.281 Replies to “Andy Warhol”

  1. Hey there, You have done an excellent job. I’ll certainly digg it and personally suggest to my friends. I am confident they’ll be benefited from this website.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *