1960’ernes makeuplooks var kendetegnet ved at man gerne ville fremhæve ens naturlige styrker. Dette er dog ikke ensbetydende med at makeuppen var naturlig. Der var især fokus på lange, fyldige øjenvipper og konturerede kindben.

 

Twiggy, som ses på billedet, var kendt for dette øjenlook, hvor man prøver at få illusionen af et større øje ved brug af hvid eyeliner. Derudover skaber hun fokus på øjnene med de voluminøse falske øjenvipper – både under og over øjet. Hendes hud er holdt meget naturlig, da man kan se hendes fregner gennem pudder og foundation. Hendes kindben er kontureret med bronzer. Hendes læber er også meget naturlige, da dette er med til at skabe fokus på øjnene.

 

Nøgleordene for dette look er altså store, voluminøse vipper og massere af fokus på øjnene – derfor skal alt andet holdes meget naturligt.


Derudover var en af denne tids helt store ikoner Audrey Hepburn. Hun var derfor også en stor trendsætter inden for makeuppens verden. Hun var kendt for sine store, markerde øjenbryn, skarpt konturerede ansigt og flydende eyeliner.

 

Ligesom Twiggy havde Audrey Hepburn også fokus på øjnene. Hun gjorde det dog på en lidt anden måde. Audrey Hepburn brugte flydende eyeliner for at skabe illusionen af fyldigere øjenvipper. Derudover er hendes øjenskyggelook holdt meget naturligt med brune nuancer i globelinjen, for at skabe et mere defineret øje.

 

Hun havde som nævnt også meget fokus på at fremhæve hendes konturere i hendes ansigt. Hun konturerede derfor både sin næse og kindben, for at definere disse.

 

Hendes fyldige øjenbryn var en stor inspirationskilde for mange i dette årti. De var meget markerede og sådanne øjenbryn er med til at indramme ens ansigt.

 

Audrey Hepburn havde altså et lidt mere markeret ansigt med mørkere læber, store bryn og massere af kontur.

544 Replies to “Makeup i 1960’erne”

  1. Ja, das Modell ist unverändert. Für echte Single-Portionen sind beide Mixer etwas groß. Der Personal Blender ist jedoch oft auch wieder zu klein und für viele Zubereitungen zu schwach ausgestattet. Es gibt jedoch sowohl für den Blendtec als auch für den Vitamix kleinere Becher zu kaufen.

  2. Hey there, I think your site might be having browser compatibility issues. When I look at your website in Ie, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping. I just wanted to give you a quick heads up! Other then that, awesome blog!

  3. Hey there would you mind stating which blog platform you’re working with? I’m going to start my own blog soonbut I’m having a tough time selecting between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal. The reason I ask is because your layout seems different then most blogs and I’m looking for something unique.P.S Sorry for being off-topic but I had to ask!

  4. Tillykke med din blog. Jeg spurgte dig for længe siden om du ikke havde din egen blog, fordi du er så dygtig, til at farvelægge med promarkers. NÆSTEN de samme ord sagde du dengang =D Selvfølgelig har man et standpunkt, til man tager et nyt =DSkal nok følge med så der er noget ved at blogge. God fornøjelseKH lonol/Lonnie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *