1960’ernes makeuplooks var kendetegnet ved at man gerne ville fremhæve ens naturlige styrker. Dette er dog ikke ensbetydende med at makeuppen var naturlig. Der var især fokus på lange, fyldige øjenvipper og konturerede kindben.

 

Twiggy, som ses på billedet, var kendt for dette øjenlook, hvor man prøver at få illusionen af et større øje ved brug af hvid eyeliner. Derudover skaber hun fokus på øjnene med de voluminøse falske øjenvipper – både under og over øjet. Hendes hud er holdt meget naturlig, da man kan se hendes fregner gennem pudder og foundation. Hendes kindben er kontureret med bronzer. Hendes læber er også meget naturlige, da dette er med til at skabe fokus på øjnene.

 

Nøgleordene for dette look er altså store, voluminøse vipper og massere af fokus på øjnene – derfor skal alt andet holdes meget naturligt.


Derudover var en af denne tids helt store ikoner Audrey Hepburn. Hun var derfor også en stor trendsætter inden for makeuppens verden. Hun var kendt for sine store, markerde øjenbryn, skarpt konturerede ansigt og flydende eyeliner.

 

Ligesom Twiggy havde Audrey Hepburn også fokus på øjnene. Hun gjorde det dog på en lidt anden måde. Audrey Hepburn brugte flydende eyeliner for at skabe illusionen af fyldigere øjenvipper. Derudover er hendes øjenskyggelook holdt meget naturligt med brune nuancer i globelinjen, for at skabe et mere defineret øje.

 

Hun havde som nævnt også meget fokus på at fremhæve hendes konturere i hendes ansigt. Hun konturerede derfor både sin næse og kindben, for at definere disse.

 

Hendes fyldige øjenbryn var en stor inspirationskilde for mange i dette årti. De var meget markerede og sådanne øjenbryn er med til at indramme ens ansigt.

 

Audrey Hepburn havde altså et lidt mere markeret ansigt med mørkere læber, store bryn og massere af kontur.

897 Replies to “Makeup i 1960’erne”

  1. Thanks for publishing this awesome article. I’m a long time reader but I’ve never been compelled to leave a comment. I subscribed to your blog and shared this on my Facebook. Thanks again for a great article!

  2. You actually make it seem so easy together with your presentation however I find this matter to be really something which I feel I would by no means understand. It sort of feels too complicated and very broad for me. I am looking forward in your subsequent post, I will attempt to get the dangle of it!

  3. Thanks for posting this awesome article. I’m a long time reader but I’ve never been compelled to leave a comment. I subscribed to your blog and shared this on my Facebook. Thanks again for a great post!

  4. I like the valuable info you supply in your articles. I’ll bookmark your blog and take a look at once more here regularly.
    I’m slightly certain I will be informed plenty of new
    stuff right right here! Good luck for the following!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *