Af Emil Valentin Vandris Nielsen

Albert Mertz var en dansk billede kunstner Albert blev født den 31. December 1920 på Østerbro i København. Han døde dagen før sin fødselsdag i 1990. Albert Mertz var den person som lavede den første film i Danmark. Filmen hed Flugten og blev lavet i sammenarbejde med Jørgen Roos.

Albert Mertz har lavet det nedenstående billede og han kaldte det ”Deres nabo vil misunde Dem”. Hvis man kigger en ekstra gang på navnet, kan man høre at det er sagt på en gammel dansk måde. Det her med at slutte navnet med ”dem” og ikke jer. I gamle dage sagde man jo fx, vil de have en kop kaffe. Denne slags kunst var meget populær. Han lavede dette maleri i pop art perioden, som var i 1960érne.

1.417 Replies to “Albert Mertz”

  1. Hello! I know this is somewhat off topic but I was wondering if you knew where I
    could get a captcha plugin for my comment form?
    I’m using the same blog platform as yours and I’m having difficulty finding
    one? Thanks a lot!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *