Af Emil Valentin Vandris Nielsen

Albert Mertz var en dansk billede kunstner Albert blev født den 31. December 1920 på Østerbro i København. Han døde dagen før sin fødselsdag i 1990. Albert Mertz var den person som lavede den første film i Danmark. Filmen hed Flugten og blev lavet i sammenarbejde med Jørgen Roos.

Albert Mertz har lavet det nedenstående billede og han kaldte det ”Deres nabo vil misunde Dem”. Hvis man kigger en ekstra gang på navnet, kan man høre at det er sagt på en gammel dansk måde. Det her med at slutte navnet med ”dem” og ikke jer. I gamle dage sagde man jo fx, vil de have en kop kaffe. Denne slags kunst var meget populær. Han lavede dette maleri i pop art perioden, som var i 1960érne.

1.126 Replies to “Albert Mertz”

  1. I will right away clutch your rss feed as I can’t in finding your e-mail subscription hyperlink or newsletter service. Do you’ve any? Please let me realize so that I could subscribe. Thanks.

  2. I wanted to write down a simple note so as to express gratitude to you for the great tips and tricks you are giving at this site. My rather long internet look up has at the end of the day been honored with good quality content to go over with my classmates and friends. I ‘d admit that many of us visitors are really fortunate to live in a very good website with many awesome individuals with beneficial solutions. I feel somewhat happy to have seen your website page and look forward to really more thrilling moments reading here. Thanks a lot once again for all the details.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *