Af Emil Valentin Vandris Nielsen

Albert Mertz var en dansk billede kunstner Albert blev født den 31. December 1920 på Østerbro i København. Han døde dagen før sin fødselsdag i 1990. Albert Mertz var den person som lavede den første film i Danmark. Filmen hed Flugten og blev lavet i sammenarbejde med Jørgen Roos.

Albert Mertz har lavet det nedenstående billede og han kaldte det ”Deres nabo vil misunde Dem”. Hvis man kigger en ekstra gang på navnet, kan man høre at det er sagt på en gammel dansk måde. Det her med at slutte navnet med ”dem” og ikke jer. I gamle dage sagde man jo fx, vil de have en kop kaffe. Denne slags kunst var meget populær. Han lavede dette maleri i pop art perioden, som var i 1960érne.

996 Replies to “Albert Mertz”

  1. Zune and iPod: Maximum persons assess the Zune in the direction of the Contact, nonetheless once looking at how slim and surprisingly tiny and light it is, I check out it to be a in its place special hybrid that brings together attributes of the two the Contact and the Nano. It really is Pretty vibrant and magnificent OLED display is a little bit smaller than the contact screen, yet the player by itself feels reasonably a bit smaller and lighter. It weighs over 2/3 as substantially, and is appreciably more compact inside of width and peak, even though remaining just a hair thicker.

  2. Your style is very unique compared to other people I’ve read stuff from.
    Many thanks for posting when you’ve got the opportunity, Guess I will just bookmark this blog.

  3. Pretty component to content. I just stumbled upon your site and in accession capital to assert that I
    acquire actually enjoyed account your weblog posts. Anyway I’ll be subscribing for your augment and even I success you access constantly fast.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *