Skrevet af Malthe Thinggaard

 

Cliff Richard blev født den 14. Oktober 1940 og er en engelsk sanger. Hans oprindelige navn er Harry Rodger Webb.

Cliff Richard startede oprindeligt med at være i en skifflegruppe, men skiftede dog genre til Rock ’n’ Roll, for at blive forsanger for gruppen Drifters.

I 1958 fik han så tilbudt en solopladeaftale med musikfirmaet EMI, og herefter tog karrieren fart. Bare som 19-årig havde Cliff flere sange på de engelsk hitlister. Han havde allerede haft 5 singler, 6 EP’er og et album på hitlisterne i sin unge alder på bare 19.

Det var ikke kun musikken, som gjorde, at Cliff Richard blev en større og større personlighed i England. Han begyndte også, at optræde i forskellige film sammen med en anden musikgruppe The Shadows, som tidligere var under navnet Drifters. De medvirkede i film, som ”The Young Ones”, ”Summer Holiday”, ”Wonderful Life” og ”Finders Keepers”. Biograferne klarede sig rigtig godt i denne tid, da Cliff var en største attraktioner på daværende tidspunkt.

I 1964, da The Beatles og Mersey Sound for alvor kom frem, tog hans karriere en anden drejning. Han blev ved med, at optræde på hitlisterne, men ikke i samme grad som før. Da det engelske musik for alvor kom til USA med The Beatles i front, var han ikke med og det gjorde, at man i USA stadig ikke var så opmærksom på Richard og hans musik.

Selvom at han ikke var så populær i USA, som The Beatles, så styrede han alligevel det hele i England og var popstjernen over alle. På engelsk hitliste havde han fire sange imens, at The Beatles ”kun” havde tre.

Senere i 1964 blev han kristen. Dermed var han i tvivl om, om han skulle fortsætte med rockmusikken. Han mente ikke, at kristendommen og rock passede særlig godt sammen. Han tænkte faktisk på, at blive lærer, men hans venner fortalte ham, at han skulle blive ved med musikken. Herefter begyndte han, at skrive mere kristent materiale, så musikken og privatlivet passede bedre sammen.

De sidste år i 1960’erne, bød på flere optrædener i film, koncerter og repræsenterede også England ved Eurovision Song Contest, men vandt desværre ikke.

685 Replies to “Cliff Richard i 1960’erne”

  1. I would like to show my love for your generosity for men and women who need help with this topic. Your real commitment to getting the message across appeared to be especially functional and have truly helped women just like me to reach their aims. Your own warm and helpful tutorial denotes a great deal a person like me and far more to my office colleagues. Best wishes; from each one of us.

  2. My husband and i ended up being quite thrilled that Albert could carry out his preliminary research out of the ideas he received using your web pages. It is now and again perplexing to simply continually be giving away strategies that many some others could have been selling. And we all know we have got the writer to appreciate for that. All of the explanations you have made, the simple site menu, the friendships your site assist to foster – it’s got many wonderful, and it’s really letting our son in addition to the family consider that this subject matter is enjoyable, which is incredibly fundamental. Many thanks for all!

  3. Needed to compose you one little bit of remark to finally thank you so much over again for your personal nice solutions you’ve shared in this article. It is certainly seriously open-handed of you in giving unreservedly what exactly most of us could have sold for an electronic book to earn some money on their own, even more so seeing that you might have done it if you wanted. These techniques also served like the easy way to fully grasp that some people have the identical zeal the same as mine to figure out a little more concerning this issue. I know there are numerous more enjoyable opportunities ahead for folks who see your website.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *