Skrevet af Malthe Thinggaard

 

Cliff Richard blev født den 14. Oktober 1940 og er en engelsk sanger. Hans oprindelige navn er Harry Rodger Webb.

Cliff Richard startede oprindeligt med at være i en skifflegruppe, men skiftede dog genre til Rock ’n’ Roll, for at blive forsanger for gruppen Drifters.

I 1958 fik han så tilbudt en solopladeaftale med musikfirmaet EMI, og herefter tog karrieren fart. Bare som 19-årig havde Cliff flere sange på de engelsk hitlister. Han havde allerede haft 5 singler, 6 EP’er og et album på hitlisterne i sin unge alder på bare 19.

Det var ikke kun musikken, som gjorde, at Cliff Richard blev en større og større personlighed i England. Han begyndte også, at optræde i forskellige film sammen med en anden musikgruppe The Shadows, som tidligere var under navnet Drifters. De medvirkede i film, som ”The Young Ones”, ”Summer Holiday”, ”Wonderful Life” og ”Finders Keepers”. Biograferne klarede sig rigtig godt i denne tid, da Cliff var en største attraktioner på daværende tidspunkt.

I 1964, da The Beatles og Mersey Sound for alvor kom frem, tog hans karriere en anden drejning. Han blev ved med, at optræde på hitlisterne, men ikke i samme grad som før. Da det engelske musik for alvor kom til USA med The Beatles i front, var han ikke med og det gjorde, at man i USA stadig ikke var så opmærksom på Richard og hans musik.

Selvom at han ikke var så populær i USA, som The Beatles, så styrede han alligevel det hele i England og var popstjernen over alle. På engelsk hitliste havde han fire sange imens, at The Beatles ”kun” havde tre.

Senere i 1964 blev han kristen. Dermed var han i tvivl om, om han skulle fortsætte med rockmusikken. Han mente ikke, at kristendommen og rock passede særlig godt sammen. Han tænkte faktisk på, at blive lærer, men hans venner fortalte ham, at han skulle blive ved med musikken. Herefter begyndte han, at skrive mere kristent materiale, så musikken og privatlivet passede bedre sammen.

De sidste år i 1960’erne, bød på flere optrædener i film, koncerter og repræsenterede også England ved Eurovision Song Contest, men vandt desværre ikke.

194 Replies to “Cliff Richard i 1960’erne”

  1. There are some interesting points in time on this article but I don抰 know if I see all of them middle to heart. There is some validity but I will take hold opinion till I look into it further. Good article , thanks and we would like extra! Added to FeedBurner as nicely

  2. I simply needed to appreciate you once more. I am not sure the things that I could possibly have worked on without these aspects provided by you directly on such a area of interest. Certainly was the difficult problem in my opinion, but noticing the very professional tactic you dealt with it forced me to cry over delight. Now i am grateful for your assistance and then trust you really know what an amazing job that you’re putting in instructing some other people thru your websites. I am certain you have never got to know all of us.

  3. I just wanted to send a simple word so as to say thanks to you for some of the lovely instructions you are giving out on this website. My time intensive internet search has now been honored with good quality points to exchange with my friends. I would point out that most of us website visitors actually are undoubtedly blessed to exist in a fabulous site with so many special professionals with interesting plans. I feel pretty grateful to have discovered your web page and look forward to many more thrilling moments reading here. Thank you once more for everything.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *