Skrevet af Malthe Thinggaard

 

Cliff Richard blev født den 14. Oktober 1940 og er en engelsk sanger. Hans oprindelige navn er Harry Rodger Webb.

Cliff Richard startede oprindeligt med at være i en skifflegruppe, men skiftede dog genre til Rock ’n’ Roll, for at blive forsanger for gruppen Drifters.

I 1958 fik han så tilbudt en solopladeaftale med musikfirmaet EMI, og herefter tog karrieren fart. Bare som 19-årig havde Cliff flere sange på de engelsk hitlister. Han havde allerede haft 5 singler, 6 EP’er og et album på hitlisterne i sin unge alder på bare 19.

Det var ikke kun musikken, som gjorde, at Cliff Richard blev en større og større personlighed i England. Han begyndte også, at optræde i forskellige film sammen med en anden musikgruppe The Shadows, som tidligere var under navnet Drifters. De medvirkede i film, som ”The Young Ones”, ”Summer Holiday”, ”Wonderful Life” og ”Finders Keepers”. Biograferne klarede sig rigtig godt i denne tid, da Cliff var en største attraktioner på daværende tidspunkt.

I 1964, da The Beatles og Mersey Sound for alvor kom frem, tog hans karriere en anden drejning. Han blev ved med, at optræde på hitlisterne, men ikke i samme grad som før. Da det engelske musik for alvor kom til USA med The Beatles i front, var han ikke med og det gjorde, at man i USA stadig ikke var så opmærksom på Richard og hans musik.

Selvom at han ikke var så populær i USA, som The Beatles, så styrede han alligevel det hele i England og var popstjernen over alle. På engelsk hitliste havde han fire sange imens, at The Beatles ”kun” havde tre.

Senere i 1964 blev han kristen. Dermed var han i tvivl om, om han skulle fortsætte med rockmusikken. Han mente ikke, at kristendommen og rock passede særlig godt sammen. Han tænkte faktisk på, at blive lærer, men hans venner fortalte ham, at han skulle blive ved med musikken. Herefter begyndte han, at skrive mere kristent materiale, så musikken og privatlivet passede bedre sammen.

De sidste år i 1960’erne, bød på flere optrædener i film, koncerter og repræsenterede også England ved Eurovision Song Contest, men vandt desværre ikke.

546 Replies to “Cliff Richard i 1960’erne”

  1. I precisely needed to thank you very much yet again. I do not know the things that I might have worked on without the actual concepts shown by you on such question. Entirely was a very challenging crisis for me personally, nevertheless looking at your professional way you solved the issue took me to weep for joy. I’m thankful for this advice and in addition pray you find out what a great job you happen to be doing teaching people today all through your webblog. Most likely you have never come across any of us.

  2. I as well as my pals came studying the nice hints on the website while all of the sudden came up with a terrible suspicion I had not thanked the web site owner for those techniques. My young boys had been totally thrilled to read through all of them and already have in fact been taking advantage of these things. We appreciate you indeed being well helpful and then for considering this kind of essential issues millions of individuals are really wanting to know about. Our own sincere apologies for not expressing appreciation to you earlier.

  3. Pingback: 5 sentyabrya 4457

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *