Skrevet af Malthe Thinggaard

 

Cliff Richard blev født den 14. Oktober 1940 og er en engelsk sanger. Hans oprindelige navn er Harry Rodger Webb.

Cliff Richard startede oprindeligt med at være i en skifflegruppe, men skiftede dog genre til Rock ’n’ Roll, for at blive forsanger for gruppen Drifters.

I 1958 fik han så tilbudt en solopladeaftale med musikfirmaet EMI, og herefter tog karrieren fart. Bare som 19-årig havde Cliff flere sange på de engelsk hitlister. Han havde allerede haft 5 singler, 6 EP’er og et album på hitlisterne i sin unge alder på bare 19.

Det var ikke kun musikken, som gjorde, at Cliff Richard blev en større og større personlighed i England. Han begyndte også, at optræde i forskellige film sammen med en anden musikgruppe The Shadows, som tidligere var under navnet Drifters. De medvirkede i film, som ”The Young Ones”, ”Summer Holiday”, ”Wonderful Life” og ”Finders Keepers”. Biograferne klarede sig rigtig godt i denne tid, da Cliff var en største attraktioner på daværende tidspunkt.

I 1964, da The Beatles og Mersey Sound for alvor kom frem, tog hans karriere en anden drejning. Han blev ved med, at optræde på hitlisterne, men ikke i samme grad som før. Da det engelske musik for alvor kom til USA med The Beatles i front, var han ikke med og det gjorde, at man i USA stadig ikke var så opmærksom på Richard og hans musik.

Selvom at han ikke var så populær i USA, som The Beatles, så styrede han alligevel det hele i England og var popstjernen over alle. På engelsk hitliste havde han fire sange imens, at The Beatles ”kun” havde tre.

Senere i 1964 blev han kristen. Dermed var han i tvivl om, om han skulle fortsætte med rockmusikken. Han mente ikke, at kristendommen og rock passede særlig godt sammen. Han tænkte faktisk på, at blive lærer, men hans venner fortalte ham, at han skulle blive ved med musikken. Herefter begyndte han, at skrive mere kristent materiale, så musikken og privatlivet passede bedre sammen.

De sidste år i 1960’erne, bød på flere optrædener i film, koncerter og repræsenterede også England ved Eurovision Song Contest, men vandt desværre ikke.

640 Replies to “Cliff Richard i 1960’erne”

 1. It’s really a great and useful piece of info. I’m glad
  that you simply shared this helpful information with us.
  Please keep us up to date like this. Thank you for sharing.

 2. Heya i am for the primary time here. I came across this board and I
  in finding It truly helpful & it helped me out much. I hope to present one thing back and help others such as you helped me.

 3. Its not my first time to pay a quick visit this site,
  i am visiting this web page dailly and obtain good facts
  from here every day Cliff Richard i 1960’erne – HHXpressen .

 4. You can certainly see your enthusiasm within the work you write.
  The world hopes for even more passionate writers like you who
  are not afraid to mention how they believe. At all times follow your heart.

 5. I’m not sure why but this website is loading incredibly slow
  for me. Is anyone else having this problem or is it a problem on my end?
  I’ll check back later and see if the problem still exists.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *