Hans Jørgen NIelsen: født 1941 til 1991 – han var dansk forfatter og kritiker. Hans Jørgen Nielsen debuterede i 1963, her med gendigtninger af japanske Haiku digte.

 

sneen er sne

og den sner

sneen er sne

og den skrive

skriften er sne

og den skriver

skriften er sne

og den sner

sneen er skrift

og den sner

skriften er skrift

og den sner

sneen er skrift

og den skriver

  

skriften er skrift

og den skriver

 

Symboler: Der er primært gjort brug af naturen i digtet. Derudover tager digtet utrolig meget inspiration fra den japanske lyrik form haiku digtning. Kendetegnet og symbolet ved denne slags digte er dens korthed, samt indtryk fra naturen.

Sprog/opbygning: Der er i dette digt ikke gjort brug af et bestemt form for sprog eller stilleje, blot en masse gentagelser. Digtet er bygget op i 2 strofer med 20 vers i det ene strofe, og 2 vers i det andet strofe .

Tema: Natur, gentagelse, forskel i betydningen

Tid: 1965, modernismen

Der var i den lettere tidsperiode modernismen særdeles meget fokus på sproget, samt det at eksperimentere med dette.

Symboler: Sne og is symboliserer ofte kuld, jomfruelighed, og skrøbelighed. Ofte forbindes sne altså med noget let og fint. Skrift derimod er oftest noget der bliver indgraveret på en fast platform, disse to er altså lidt modstridende.

Perspektivering

I digtet her kan der perspektiveres til den japanske lyrik form som nævnt tidligere, nemlig Haiku digte. Lyrik formen stammer helt tilbage fra 1600 tallet i japan. Kendetegnet ved disse digte er som sagt, deres korthed, indholdet fra natur og derudover skal digtene foregå i nutid.

Budskab:  I dette digtet vises det altså trods det, at der kun er gjort brug af ni forskellige ord, kan disse med lethed skabe mange forskellige sætninger, samt forskellige betydninger.

 

592 Replies to “Hans Jørgen Nielsen Sneen er Sne  1965”

  1. I and also my friends happened to be checking the excellent advice from your web blog and so quickly got a terrible feeling I never thanked the blog owner for those techniques. My women are already absolutely passionate to see them and have honestly been making the most of them. We appreciate you genuinely quite considerate and for getting such superior themes millions of individuals are really eager to learn about. My very own honest regret for not saying thanks to earlier.

  2. My spouse and i felt now glad John managed to round up his survey through the precious recommendations he had from your blog. It is now and again perplexing just to be giving for free instructions which usually people today could have been making money from. And we also know we need the writer to give thanks to for that. The main explanations you have made, the straightforward web site menu, the friendships you aid to instill – it is all powerful, and it’s really letting our son and us reckon that that situation is awesome, and that is unbelievably important. Thank you for everything!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *