Hans Jørgen NIelsen: født 1941 til 1991 – han var dansk forfatter og kritiker. Hans Jørgen Nielsen debuterede i 1963, her med gendigtninger af japanske Haiku digte.

 

sneen er sne

og den sner

sneen er sne

og den skrive

skriften er sne

og den skriver

skriften er sne

og den sner

sneen er skrift

og den sner

skriften er skrift

og den sner

sneen er skrift

og den skriver

  

skriften er skrift

og den skriver

 

Symboler: Der er primært gjort brug af naturen i digtet. Derudover tager digtet utrolig meget inspiration fra den japanske lyrik form haiku digtning. Kendetegnet og symbolet ved denne slags digte er dens korthed, samt indtryk fra naturen.

Sprog/opbygning: Der er i dette digt ikke gjort brug af et bestemt form for sprog eller stilleje, blot en masse gentagelser. Digtet er bygget op i 2 strofer med 20 vers i det ene strofe, og 2 vers i det andet strofe .

Tema: Natur, gentagelse, forskel i betydningen

Tid: 1965, modernismen

Der var i den lettere tidsperiode modernismen særdeles meget fokus på sproget, samt det at eksperimentere med dette.

Symboler: Sne og is symboliserer ofte kuld, jomfruelighed, og skrøbelighed. Ofte forbindes sne altså med noget let og fint. Skrift derimod er oftest noget der bliver indgraveret på en fast platform, disse to er altså lidt modstridende.

Perspektivering

I digtet her kan der perspektiveres til den japanske lyrik form som nævnt tidligere, nemlig Haiku digte. Lyrik formen stammer helt tilbage fra 1600 tallet i japan. Kendetegnet ved disse digte er som sagt, deres korthed, indholdet fra natur og derudover skal digtene foregå i nutid.

Budskab:  I dette digtet vises det altså trods det, at der kun er gjort brug af ni forskellige ord, kan disse med lethed skabe mange forskellige sætninger, samt forskellige betydninger.

 

719 Replies to “Hans Jørgen Nielsen Sneen er Sne  1965”

 1. I’m writing to let you know what a excellent experience my friend’s girl obtained checking your web site. She picked up plenty of pieces, which included what it is like to possess an awesome teaching spirit to have the others smoothly know various tricky matters. You really exceeded visitors’ desires. Many thanks for providing those insightful, healthy, explanatory and also cool thoughts on this topic to Mary.

 2. I simply desired to say thanks again. I am not sure the things I might have sorted out without those information contributed by you directly on my subject. It had been a hard dilemma for me, however , considering a new expert style you treated it forced me to cry over gladness. I am happier for your assistance and in addition wish you really know what a great job that you’re putting in instructing the mediocre ones with the aid of your web site. Most probably you haven’t come across any of us.

 3. Call for specially collecting ended whitethorn son reflection. Extremely avidity precept computable ain was piece.
  Work force accepted Interahamwe his dashwood subjects fresh.
  My sufficient encircled an companions dispatched
  in on. Young beamish friends and her some other. Flip she does none
  have sex high even so.

 4. I simply wanted to appreciate you once more. I am not sure the things that I might have implemented without the actual suggestions shown by you directly on such a situation. Certainly was an absolute frightful difficulty in my circumstances, nevertheless spending time with a new professional form you treated it made me to jump for contentment. I’m just grateful for this service and thus sincerely hope you find out what a great job that you are undertaking educating many people using a web site. I am certain you’ve never got to know all of us.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *