The Nameless på scenen på Hotel Phønix 19. september 1964 før det går løs med Brønderslevs første pigtrådsbal. Fra venstre: John Nielsen (rytmeguitar og sang), Jens Dalgaard-Nielsen (singleguitar og sang), Mogens Jensen (trommer) og Per Hansen (basguitar og sang).

 

”En støjende larm som ikke var til at holde ud at høre på”, ville være en måde, hvorpå forældrene ville beskrive de unge voksne i 1960’ernes musiksmag. Pigtrådsmusik, blev det også kaldt. Udtrykket i sig selv startede som et nedladende udtryk mod den danske rockmusik, som refererede til den ”støjende” guitarlyd. De unge opfattede dog den elektriske guitar (og de andre elektriske instrumenter) som en sød harmoni i deres unge og oprørske ører.

For lige præcis ungdomsoprøret spillede en stor del i de unges nye musiksmag. Faktisk var musikken en essentiel del af oprøret. Selve kernen bag de unges motivation til at gøre oprør var, at man ville ændre verden. Både det individuelle som ens egen tøjsmag og musiksmag skulle ændres – men også på et makroniveau, hvor hele samfundets forståelse skulle ændres til at være et bedre sted for alle at være.

Men lige præcis hvilken del spillede pigtrådsmusikken for de unge? I begyndelsen af 1960’erne var der 100.000 flere unge mellem 14 og 17 år end blot 10 år tidligere. Det medførte at folkeskolerne udviklede en mere fri pædagogik, der lagde vægt på børnenes selvstændighed. Oveni dette blev skolegangen og uddannelse prioriteret langt højere og velfærdsstigningen i Danmark gav forældrene mulighed for at kunne forsørge deres børn indtil de var færdige med henholdsvis skole og lærepladser. Dette resulterede i, at unge fik mere fritid mellem hænderne – og lige præcis her kommer musikken ind i billet.

Musik, dans, sex og stoffer fylder en større og større del af det unge samfunds identitet. Selvom skolen og familien havde den største indflydelse for de unge målt på tid, så var det de førstnævnte, der VIRKELIG fyldte tankerne på de unge i 1960’erne. De unge ønskede sig instrumenter og pladespillere i konfirmationsgave, så de enten kunne lære at spille instrumenterne selv eller lytte med på nyeste plader. De tog stoffer (primært LSD og marijuana) til store festivaller. De gjorde sex til et åbent samtaleemne.

Disse faktorer stred mod forældrenes holdninger om, hvad der var rigtigt og forkert blandt unge – jo mere forældrene hadede de unges musik, desto mere elskede de unge det. Som nævnt tidligere, så var dette netop kernen ved ungdomsoprøret; ændr den nuværende tilgang til hverdagen til noget nyt – skab noget som alle kan deles om og glædes ved. Musik.

 

Lavet af Oliver Dyrberg Hald

427 Replies to “Pigtrådsmusik”

  1. Detect absent from enhancing devices. There are a some lucid, non-invasive devices you can profit close to happier acda.afsender.se/handy-artikler/frederik-2.php your penis spread and slow up enlarged fancy reasonably to form sex. If your look over seeking is to sequence a bigger, firmer erection without using drugs or invasive treatments, try inimical of these devices. A penis ring. This works enclosing holding blood in the penis when it becomes engorged during an erection. Your penis compel instead of the meantime be larger and stiffer.

  2. Gather on enhancing devices. There are a couple washed, non-invasive devices you can utilize to distribute traner.afsender.se/online-konsultation/kb-bger-billigt.php your penis fructify and reduce speed enlarged massive satisfactorily to comprehend sex. If your decide as an alternative of is to progression a bigger, firmer erection without using drugs or invasive treatments, perception inimical of these devices. A penis ring. This works on holding blood in the penis when it becomes engorged during an erection. Your penis intention also in behalf of in the dispense circumstances be larger and stiffer.

  3. I as well as my buddies ended up looking at the good thoughts found on your web site while instantly I had an awful suspicion I never expressed respect to the site owner for those techniques. All of the people are already certainly excited to read all of them and already have sincerely been taking advantage of them. Thank you for truly being really thoughtful and also for deciding on this form of incredible resources most people are really desperate to understand about. My honest apologies for not expressing gratitude to earlier.

  4. I am also writing to make you be aware of what a superb encounter my friend’s girl experienced going through the blog. She learned lots of pieces, most notably what it is like to possess an awesome giving heart to get most people with no trouble grasp a number of complicated subject areas. You truly exceeded our own expected results. Thank you for coming up with those precious, trusted, explanatory not to mention cool tips on the topic to Lizeth.

  5. I must point out my gratitude for your generosity for persons that must have assistance with this particular concept. Your real commitment to getting the solution across has been definitely invaluable and has always allowed girls just like me to get to their endeavors. Your entire valuable key points denotes a whole lot to me and extremely more to my colleagues. Regards; from all of us.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *