Mennesker dyrker sex, og taler gerne åbent omkring det. Sådan har det dog ikke været altid. Før 1960’erne var dette et emne man ikke snakkede åbent om, og det foregik bag nedrullede gardiner og i mørke rum.

Skrevet af: Nicklas Linnebjerg

 

Synet på sex har ændret sig drastisk siden revolutionen i 1960’erne. Mennesket har altid været tiltrukket af det seksuelle, men har følt sig skyldbevidste. Skylden er efterhånden aftaget og mennesker dyrket sex uden hæmninger. Unge er i dag ikke klar over, at den seksuelle frihed de lever, ikke var noget deres bedsteforældre kunne. Alt dette er et resultat af ”den seksuelle revolution”, som opstod i 1960’erne.

 

Dog blev startskuddet til revolutionen givet allerede i slut 40’erne og starten af 50’erne. Her udgav professor i biologi, Alfred Kinsey to rapporter som beskrev mænd og kvinders seksualitet. Folk var rystede over hvor meget sex der egentlig blev dyrket rundt omkring, og dette var med til at ændre folk opfattelse af sex. Filmindustrien og reklamerne var især med til at forandre folk holdning fra noget negativt til noget positivt op gennem 1950’erne. Dermed var grobundet lagt til ”den seksuelle revolution” i 1960’erne.

235 Replies to “Revolutionen – Den seksuelle frihed”

  1. I needed to put you this bit of remark to finally give many thanks yet again for the splendid concepts you’ve provided on this page. It’s certainly wonderfully generous with people like you to grant freely all many of us would have distributed for an ebook to earn some money on their own, particularly since you could possibly have done it in case you considered necessary. The thoughts also worked to become a great way to be sure that other people online have similar fervor just like my very own to understand significantly more when considering this problem. I know there are thousands of more enjoyable sessions up front for those who view your website.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *