Mennesker dyrker sex, og taler gerne åbent omkring det. Sådan har det dog ikke været altid. Før 1960’erne var dette et emne man ikke snakkede åbent om, og det foregik bag nedrullede gardiner og i mørke rum.

Skrevet af: Nicklas Linnebjerg

 

Synet på sex har ændret sig drastisk siden revolutionen i 1960’erne. Mennesket har altid været tiltrukket af det seksuelle, men har følt sig skyldbevidste. Skylden er efterhånden aftaget og mennesker dyrket sex uden hæmninger. Unge er i dag ikke klar over, at den seksuelle frihed de lever, ikke var noget deres bedsteforældre kunne. Alt dette er et resultat af ”den seksuelle revolution”, som opstod i 1960’erne.

 

Dog blev startskuddet til revolutionen givet allerede i slut 40’erne og starten af 50’erne. Her udgav professor i biologi, Alfred Kinsey to rapporter som beskrev mænd og kvinders seksualitet. Folk var rystede over hvor meget sex der egentlig blev dyrket rundt omkring, og dette var med til at ændre folk opfattelse af sex. Filmindustrien og reklamerne var især med til at forandre folk holdning fra noget negativt til noget positivt op gennem 1950’erne. Dermed var grobundet lagt til ”den seksuelle revolution” i 1960’erne.

796 Replies to “Revolutionen – Den seksuelle frihed”

 1. Hey there just wanted to give you a quick heads up.
  The text in your article seem to be running off the screen in Safari.
  I’m not sure if this is a formatting issue or something to do with web browser compatibility but I thought I’d post to let
  you know. The design look great though! Hope you get the problem resolved soon. Thanks

 2. You actually make it seem so easy with your presentation but I find this matter to be actually something which I think I would never understand.
  It seems too complicated and extremely broad for me. I am looking
  forward for your next post, I’ll try to get the hang of it!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *