Skrevet af Malthe Thinggaard

 

60’erne var fyldt med store musikere. En af de største grupper var The Beatles. Det hele startede i slutningen af 50’erne, hvor de 4 medlemmer, Paul McCartney, John Lennon, George Harrison og Ringo Starr dannede gruppen. Igennem gruppens aktive år har der også været andre medlemmer inde over bandet. Pete Best og Stuart Sutcliffe var også med i en kort stund.

 

I 60’erne begyndte de at spille forskellige steder. I deres hjemby, Liverpool, opstod der en kæmpe opbakning til bandet. Deres koncerter og turneer var meget kaotiske, og især pigerne var helt vilde med gruppen. De brugte dog også en del tid i det tyske og især Hamborg, hvor de spillede på forskellige værtshuse. De unge drenge lærte her en masse om narkotika, og de begyndte også at gøre brug af det, da det hjalp dem igennem nogle lange dage.

 

Gruppen var aktiv i perioden 1960-1970, og de fik rigtig meget opmærksom, hvilket gjorde, at engelsk musik blev mere og mere populært og folk hørte nu ikke kun musik fra USA, hvilket var det største i den tid. The Beatles fik meget inspiration fra lyden af amerikanske soulplader, og gjorde det til deres eget, blandet med deres engelske lyd.

 

Rigtig mange mennesker så op til gruppen, men ikke kun på grund af deres musik. Deres udseende og især deres lange hår blev deres varemærke og alle vidste, hvem de var. De havde også ofte lædertøj og specielle støvler på for at fuldende deres look.

 

Gruppens sangskrivere var oftest John Lennon og Paul McCartney. Deres sangskrivning var så populær, og de skabte både store numre sammen og hver for sig.

Igennem tiden har The Beatles prøvede en masse forskellige genre for at se, hvad der har passet bedst til dem. De har været igennem genre, som hård rock, bløde ballader, elektronisk musik, indisk musik og har sågar også båndklip til at skabe deres helt egen unikke lyd.

 

I 1963 fik gruppen for alvor deres store gennembrud. Hele England var blevet besat af de 4 fyre. Gruppen smuttede samme år afsted til USA for at spille deres første koncert og for at gøre karriere i større dele af verden.

 

Trods den store popularitet, gik det ikke altid perfekt for de unge fyre. Der var altid rigtig mange medier, som fulgte gruppen igennem deres eventyr. Dette førte også til nogle episoder, som gjorde, at mange blev utilfredse med gruppen. I et interview kalder John Lennon ”The Beatles” mere populær end Jesus. Dette tog mange mennesker hårdt til sig og det var især i det sydlige USA, at folk var vrede. Radiostationer forbød deres musik, og folk samlede sig for at brænde plader på bål. Man skulle tro, at dette ville have en meget negativ effekt på gruppen, men de blev tværtimod endnu mere kendte. Flere voksne mennesker blev opmærksom på gruppen, hvilket kun var positivt for dem.

 

I 1967 døde deres manager Brian Epstein. Derfor skulle gruppen selv holde styr på økonomien. Derfor oprettede gruppen deres eget produktionsselskab, Apple Records. Dette skulle gøre, at de kunne producere deres eget musik, men også finde nye musikalske talenter. Dette var en forfærdelig idé og hjalp på ingen måde gruppen. Det siges også, at dette var en af hovedårsagerne til, at gruppen senere hen gik i opløsning i 1970.

 

Gruppens medlemmer gik herefter solo og de næste mange år frem, var der en masse spekulationer om, om de ville finde sammen igen. Dette skete dog aldrig, især ikke efter John Lennons død i 1980.

 

The Beatles leverede i deres aktive år, som gruppe både singles, albums, film og bøger.

 

1.176 Replies to “The Beatles”

 1. In face of great changes, he could only decide to accept the
  diplomatic mission, utilized the constantly “running away” to
  heal the pains. Gameplay is a ‘necessity,’ in advance of other apps like
  social network along with other apps when it comes to time spent by users.

  Some should settle with all the best urban communities with the planet and others just
  should finish high caliber art work by experts.

 2. They need to be ready with new solutions to keep their potential customers interested.

  So inside ordinary case, unless you have a well-thought-out
  plan concerning the whole painting, otherwise the painting is way better from scratch in order to
  establish the connection between your main elements of the other on the painting.
  The next step is to get a graphic into the embroidery software and touching it to digitize.

 3. They should be ready with new solutions to keep their potential customers interested.
  So in the ordinary case, unless you possess a well-thought-out plan regarding the whole painting,
  otherwise the painting is better on your own as a way to establish the relationship between your main parts of one another about the
  painting. The game in Sims 2 is all about
  acquiring buddies, obtaining jobs, purchasing new appliances, falling in love after which later delving to the ultimate commitment.

 4. They have to be ready with new solutions to keep their potential customers interested.
  Critics believe it’s the same mystery as Leonardo da Vinci’s Mona Lisa.
  The next step will be to get the graphic in the embroidery software and touching it up to
  digitize.

 5. I fеeⅼ that iѕ one of thе such a ⅼot significant infoгmation for me.

  And i am glad studying your article. However want to oЬservatiߋn on few normal issues, The web sitе style is wonderful,
  the articles is actually nice : D. Just right pгοcesѕ, cheers

 6. Visit some of the art sites where one can get all the very
  best works of the renowned artist displayed in galleries.
  “We had this notion that we now have ‘art monks’ surviving in society,”
  says Christopher. The next step can be to get a graphic into the embroidery software and touching it
  down to digitize.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *