Skrevet af Malthe Thinggaard

 

60’erne var fyldt med store musikere. En af de største grupper var The Beatles. Det hele startede i slutningen af 50’erne, hvor de 4 medlemmer, Paul McCartney, John Lennon, George Harrison og Ringo Starr dannede gruppen. Igennem gruppens aktive år har der også været andre medlemmer inde over bandet. Pete Best og Stuart Sutcliffe var også med i en kort stund.

 

I 60’erne begyndte de at spille forskellige steder. I deres hjemby, Liverpool, opstod der en kæmpe opbakning til bandet. Deres koncerter og turneer var meget kaotiske, og især pigerne var helt vilde med gruppen. De brugte dog også en del tid i det tyske og især Hamborg, hvor de spillede på forskellige værtshuse. De unge drenge lærte her en masse om narkotika, og de begyndte også at gøre brug af det, da det hjalp dem igennem nogle lange dage.

 

Gruppen var aktiv i perioden 1960-1970, og de fik rigtig meget opmærksom, hvilket gjorde, at engelsk musik blev mere og mere populært og folk hørte nu ikke kun musik fra USA, hvilket var det største i den tid. The Beatles fik meget inspiration fra lyden af amerikanske soulplader, og gjorde det til deres eget, blandet med deres engelske lyd.

 

Rigtig mange mennesker så op til gruppen, men ikke kun på grund af deres musik. Deres udseende og især deres lange hår blev deres varemærke og alle vidste, hvem de var. De havde også ofte lædertøj og specielle støvler på for at fuldende deres look.

 

Gruppens sangskrivere var oftest John Lennon og Paul McCartney. Deres sangskrivning var så populær, og de skabte både store numre sammen og hver for sig.

Igennem tiden har The Beatles prøvede en masse forskellige genre for at se, hvad der har passet bedst til dem. De har været igennem genre, som hård rock, bløde ballader, elektronisk musik, indisk musik og har sågar også båndklip til at skabe deres helt egen unikke lyd.

 

I 1963 fik gruppen for alvor deres store gennembrud. Hele England var blevet besat af de 4 fyre. Gruppen smuttede samme år afsted til USA for at spille deres første koncert og for at gøre karriere i større dele af verden.

 

Trods den store popularitet, gik det ikke altid perfekt for de unge fyre. Der var altid rigtig mange medier, som fulgte gruppen igennem deres eventyr. Dette førte også til nogle episoder, som gjorde, at mange blev utilfredse med gruppen. I et interview kalder John Lennon ”The Beatles” mere populær end Jesus. Dette tog mange mennesker hårdt til sig og det var især i det sydlige USA, at folk var vrede. Radiostationer forbød deres musik, og folk samlede sig for at brænde plader på bål. Man skulle tro, at dette ville have en meget negativ effekt på gruppen, men de blev tværtimod endnu mere kendte. Flere voksne mennesker blev opmærksom på gruppen, hvilket kun var positivt for dem.

 

I 1967 døde deres manager Brian Epstein. Derfor skulle gruppen selv holde styr på økonomien. Derfor oprettede gruppen deres eget produktionsselskab, Apple Records. Dette skulle gøre, at de kunne producere deres eget musik, men også finde nye musikalske talenter. Dette var en forfærdelig idé og hjalp på ingen måde gruppen. Det siges også, at dette var en af hovedårsagerne til, at gruppen senere hen gik i opløsning i 1970.

 

Gruppens medlemmer gik herefter solo og de næste mange år frem, var der en masse spekulationer om, om de ville finde sammen igen. Dette skete dog aldrig, især ikke efter John Lennons død i 1980.

 

The Beatles leverede i deres aktive år, som gruppe både singles, albums, film og bøger.

 

189 Replies to “The Beatles”

  1. My wife and i got very fortunate Albert managed to deal with his investigation from the ideas he acquired out of your blog. It is now and again perplexing to just be releasing secrets and techniques which usually some people may have been making money from. And we consider we have got the blog owner to appreciate because of that. All of the explanations you made, the straightforward blog navigation, the friendships you will assist to foster – it’s got mostly superb, and it’s aiding our son and us imagine that this subject matter is thrilling, and that is exceedingly fundamental. Thank you for the whole thing!

  2. Can I just say what a relief to find someone who truly knows what theyre speaking about on the internet. You definitely know how one can convey a difficulty to gentle and make it important. Extra individuals need to learn this and understand this aspect of the story. I cant consider youre not more widespread because you definitely have the gift.

  3. Thank you for all of your labor on this web site. My aunt take interest in getting into research and it is easy to understand why. All of us learn all about the lively tactic you give effective guidance on this web site and as well increase participation from other individuals on this subject and our own princess is undoubtedly being taught a lot of things. Take advantage of the remaining portion of the new year. You’re carrying out a glorious job.

  4. I’m often to blogging and i really respect your content. The article has really peaks my interest. I am going to bookmark your site and preserve checking for brand spanking new information.

  5. That is the proper blog for anyone who needs to search out out about this topic. You understand so much its virtually arduous to argue with you (not that I truly would need匟aHa). You undoubtedly put a brand new spin on a subject thats been written about for years. Nice stuff, simply great!

  6. I in addition to my guys were actually going through the excellent tips found on the website then unexpectedly developed a terrible suspicion I had not thanked the website owner for those techniques. The women were definitely absolutely very interested to learn all of them and have in effect unquestionably been taking advantage of them. We appreciate you turning out to be really accommodating and then for making a choice on this sort of decent tips millions of individuals are really desirous to know about. My personal honest apologies for not expressing gratitude to you sooner.

  7. Nice post. I learn something more challenging on completely different blogs everyday. It’ll all the time be stimulating to read content from different writers and apply a little something from their store. I抎 want to make use of some with the content on my weblog whether or not you don抰 mind. Natually I抣l give you a hyperlink on your internet blog. Thanks for sharing.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *