Skrevet af Malthe Thinggaard

 

60’erne var fyldt med store musikere. En af de største grupper var The Beatles. Det hele startede i slutningen af 50’erne, hvor de 4 medlemmer, Paul McCartney, John Lennon, George Harrison og Ringo Starr dannede gruppen. Igennem gruppens aktive år har der også været andre medlemmer inde over bandet. Pete Best og Stuart Sutcliffe var også med i en kort stund.

 

I 60’erne begyndte de at spille forskellige steder. I deres hjemby, Liverpool, opstod der en kæmpe opbakning til bandet. Deres koncerter og turneer var meget kaotiske, og især pigerne var helt vilde med gruppen. De brugte dog også en del tid i det tyske og især Hamborg, hvor de spillede på forskellige værtshuse. De unge drenge lærte her en masse om narkotika, og de begyndte også at gøre brug af det, da det hjalp dem igennem nogle lange dage.

 

Gruppen var aktiv i perioden 1960-1970, og de fik rigtig meget opmærksom, hvilket gjorde, at engelsk musik blev mere og mere populært og folk hørte nu ikke kun musik fra USA, hvilket var det største i den tid. The Beatles fik meget inspiration fra lyden af amerikanske soulplader, og gjorde det til deres eget, blandet med deres engelske lyd.

 

Rigtig mange mennesker så op til gruppen, men ikke kun på grund af deres musik. Deres udseende og især deres lange hår blev deres varemærke og alle vidste, hvem de var. De havde også ofte lædertøj og specielle støvler på for at fuldende deres look.

 

Gruppens sangskrivere var oftest John Lennon og Paul McCartney. Deres sangskrivning var så populær, og de skabte både store numre sammen og hver for sig.

Igennem tiden har The Beatles prøvede en masse forskellige genre for at se, hvad der har passet bedst til dem. De har været igennem genre, som hård rock, bløde ballader, elektronisk musik, indisk musik og har sågar også båndklip til at skabe deres helt egen unikke lyd.

 

I 1963 fik gruppen for alvor deres store gennembrud. Hele England var blevet besat af de 4 fyre. Gruppen smuttede samme år afsted til USA for at spille deres første koncert og for at gøre karriere i større dele af verden.

 

Trods den store popularitet, gik det ikke altid perfekt for de unge fyre. Der var altid rigtig mange medier, som fulgte gruppen igennem deres eventyr. Dette førte også til nogle episoder, som gjorde, at mange blev utilfredse med gruppen. I et interview kalder John Lennon ”The Beatles” mere populær end Jesus. Dette tog mange mennesker hårdt til sig og det var især i det sydlige USA, at folk var vrede. Radiostationer forbød deres musik, og folk samlede sig for at brænde plader på bål. Man skulle tro, at dette ville have en meget negativ effekt på gruppen, men de blev tværtimod endnu mere kendte. Flere voksne mennesker blev opmærksom på gruppen, hvilket kun var positivt for dem.

 

I 1967 døde deres manager Brian Epstein. Derfor skulle gruppen selv holde styr på økonomien. Derfor oprettede gruppen deres eget produktionsselskab, Apple Records. Dette skulle gøre, at de kunne producere deres eget musik, men også finde nye musikalske talenter. Dette var en forfærdelig idé og hjalp på ingen måde gruppen. Det siges også, at dette var en af hovedårsagerne til, at gruppen senere hen gik i opløsning i 1970.

 

Gruppens medlemmer gik herefter solo og de næste mange år frem, var der en masse spekulationer om, om de ville finde sammen igen. Dette skete dog aldrig, især ikke efter John Lennons død i 1980.

 

The Beatles leverede i deres aktive år, som gruppe både singles, albums, film og bøger.

 

1.377 Replies to “The Beatles”

 1. Thanks for posting this awesome article. I’m a long time reader but I’ve never been compelled to leave a comment. I subscribed to your blog and shared this on my Facebook. Thanks again for a great post!

 2. I wаs moree tһan haⲣpy to uncover tһis wweb site.
  I ԝant to to thаnk y᧐u for oneѕ tіmе for this pаrticularly wonderful гead!!
  I defіnitely appreciated eѵery bitt of іt and і also
  have you bookmarked to ssee neԝ stuff іn your website.

 3. Wow that was odd. I just wrote an incredibly long comment but after I clicked submit my comment didn’t show up.
  Grrrr… well I’m not writing all that over again. Anyways, just wanted to say great blog!

 4. Thank you for writing this awesome article. I’m a long time reader but I’ve never been compelled to leave a comment. I subscribed to your blog and shared this on my Twitter. Thanks again for a great post!

 5. I was wondering if you ever thought of changing the layout of your blog?

  Its very well written; I love what youve got to say.
  But maybe you could a little more in the way of content
  so people could connect with it better. Youve got an awful lot
  of text for only having one or two images. Maybe you
  could space it out better?

 6. Hey Ι am sߋ excited I found уour weblog, I гeally found yyou Ƅy error,
  wһile I was browsding ᧐n Diggg foг sߋmething eⅼse,
  Nonetheless I аm here now and would just lіke too sаy thank you foor a remarkable
  post and a ɑll round entertaining blog (Ι alsо
  love thе theme/design), Ӏ d᧐n’t havve time to ց᧐ through іt
  all at the minute Ьut I һave bookmarked it annd also ɑdded yokur
  RSS feeds, ѕo when І have tim I wilⅼ be back to read much more,
  Ⲣlease do keep up thе superb job.

 7. Hi, Ӏ do believе your web sit could possiƅly be hazving browser compatibility ρroblems.
  When I loook аt yoսr site іn Safari, іt looкѕ fune bᥙt whеn opening
  in Internet Explorer, it haѕ somje overlapping
  issues. Ι simply wanteԀ to provide you witһ a quick heazds ᥙp!
  Other than tһаt, excfellent website!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *