Skrevet af Malthe Thinggaard

 

Mellem d. 15.-17. August, 1969 blev festivalen ”Woodstock” afholdt. Det var i staten New York og blev afholdt byen kaldet Bethel. Denne festival er for mange mennesker den største musikfestival nogensinde, og ingen har været bedre end denne.

 

Denne festival var ikke kun henvendt til musikken, men også hippiekulturen. Festivalen brugte mottoet ”Three days of peace and music.”, for at understrege dette. Hippierne var ikke glade for begivenhederne i Vietnam og ønskede, at krigen skulle stoppe. Da musikeren Country Joe McDonald optrådte, snakkede han også om Vietnamkrigen og fik samtlige tilstedeværende til at råbe F ordet, som meget godt viste, at folk ikke var tilfredse med krigens forløb.

 

Et stort musiknavn, som Jimi Hendrix optrådte til den meget velkendte festival. Han spillede den amerikanske nationalsang ”Star Spangled Banner”. Han optrådte dog ikke med sangen på en helt traditionel måde. Han fremførte den på en helt speciel måde, som aldrig var hørt før.

 

Det var selvfølgelig ikke alle der tænkte på politik og fred under festivalen. Der blev drukket ekstremt meget alkohol og taget mange stoffer på de tre dage, som festivalen varede.

 

Arrangørerne af Woodstock- Festivalen havde ikke forventet et kæmpe antal gæster, men festivalsgæsterne kom strømmende. Det menes, at der har været mellem 300-500 tusinde gæster denne weekend. Dette gjorde, at festivalspladsen blev proppet med affald og lignede noget, der var løgn. Politiet måtte derfor flyve over pladsen og kaste forsyninger ned til gæsterne for, at festivalen kunne fortsætte som planlagt.

 

Musikgenren var generelt Rock, da det var den helt store genre i 1960’erne.

 

Den største musikfestival i Danmark, Roskilde Festival er inspireret af denne begivenhed og har også inspireret mange andre nuværende festivaler. Derfor kan det godt tænkes, at hvis Woodstock ikke havde fundet sted, så havde der ikke været den samme stemning, holdning og besøgstal til musikfestivaler nu til dags.

 

 

 

 

564 Replies to “Woodstock-Festivalen 1969”

  1. I am just commenting to make you understand what a useful discovery my cousin’s girl experienced visiting your web page. She discovered several issues, most notably how it is like to have an incredible teaching nature to let other people without problems understand a number of multifaceted topics. You actually surpassed her expectations. I appreciate you for displaying these great, healthy, edifying and as well as easy tips about that topic to Ethel.

  2. I would like to express my appreciation to this writer for rescuing me from this type of matter. Because of surfing throughout the world-wide-web and seeing views which are not productive, I assumed my life was over. Being alive minus the strategies to the difficulties you’ve solved as a result of your main report is a serious case, as well as those that might have badly affected my career if I hadn’t noticed the blog. Your own personal training and kindness in taking care of all the stuff was precious. I don’t know what I would’ve done if I had not encountered such a point like this. It’s possible to now look forward to my future. Thanks a lot so much for the specialized and amazing help. I won’t think twice to endorse your web sites to anybody who requires direction on this problem.

  3. I am writing to let you be aware of what a amazing discovery my daughter experienced viewing your web page. She realized too many issues, with the inclusion of how it is like to possess an ideal coaching character to get many people with no trouble comprehend a number of complex things. You actually surpassed her expected results. Many thanks for coming up with these great, trustworthy, informative as well as cool tips on that topic to Jane.

  4. I enjoy you because of all your valuable hard work on this web page. My daughter loves going through investigation and it’s really simple to grasp why. Many of us learn all regarding the powerful way you offer rewarding techniques by means of this blog and cause response from other individuals on the point then our own child has always been learning a lot of things. Take pleasure in the rest of the year. You’re the one performing a dazzling job.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *