Skrevet af Malthe Thinggaard

 

Mellem d. 15.-17. August, 1969 blev festivalen ”Woodstock” afholdt. Det var i staten New York og blev afholdt byen kaldet Bethel. Denne festival er for mange mennesker den største musikfestival nogensinde, og ingen har været bedre end denne.

 

Denne festival var ikke kun henvendt til musikken, men også hippiekulturen. Festivalen brugte mottoet ”Three days of peace and music.”, for at understrege dette. Hippierne var ikke glade for begivenhederne i Vietnam og ønskede, at krigen skulle stoppe. Da musikeren Country Joe McDonald optrådte, snakkede han også om Vietnamkrigen og fik samtlige tilstedeværende til at råbe F ordet, som meget godt viste, at folk ikke var tilfredse med krigens forløb.

 

Et stort musiknavn, som Jimi Hendrix optrådte til den meget velkendte festival. Han spillede den amerikanske nationalsang ”Star Spangled Banner”. Han optrådte dog ikke med sangen på en helt traditionel måde. Han fremførte den på en helt speciel måde, som aldrig var hørt før.

 

Det var selvfølgelig ikke alle der tænkte på politik og fred under festivalen. Der blev drukket ekstremt meget alkohol og taget mange stoffer på de tre dage, som festivalen varede.

 

Arrangørerne af Woodstock- Festivalen havde ikke forventet et kæmpe antal gæster, men festivalsgæsterne kom strømmende. Det menes, at der har været mellem 300-500 tusinde gæster denne weekend. Dette gjorde, at festivalspladsen blev proppet med affald og lignede noget, der var løgn. Politiet måtte derfor flyve over pladsen og kaste forsyninger ned til gæsterne for, at festivalen kunne fortsætte som planlagt.

 

Musikgenren var generelt Rock, da det var den helt store genre i 1960’erne.

 

Den største musikfestival i Danmark, Roskilde Festival er inspireret af denne begivenhed og har også inspireret mange andre nuværende festivaler. Derfor kan det godt tænkes, at hvis Woodstock ikke havde fundet sted, så havde der ikke været den samme stemning, holdning og besøgstal til musikfestivaler nu til dags.

 

 

 

 

830 Replies to “Woodstock-Festivalen 1969”

 1. s where support and training really comes in handy.
  Working out request within the judi online poker College Online is free of price for everybody’s usage and possesses numerous- free-roll and table games.
  He also can see that she is much more invested in the
  relationship than he will ever be.

 2. Please let me know if you’re looking for a article writer for
  your blog. You have some really good articles and I
  believe I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I’d really like to
  write some material for your blog in exchange for a link back
  to mine. Please shoot me an e-mail if interested.
  Kudos!

 3. My spouse and i got really contented John could do his web research because of the ideas he got through the site. It’s not at all simplistic just to find yourself giving freely information that many many others might have been making money from. And now we acknowledge we have got the website owner to be grateful to for this. The main illustrations you’ve made, the simple website menu, the relationships you will aid to instill – it’s all remarkable, and it’s really helping our son and our family understand this theme is pleasurable, and that is especially important. Thanks for all the pieces!

 4. Thank you so much for providing individuals with a very marvellous possiblity to discover important secrets from this blog. It really is very lovely and also full of fun for me personally and my office acquaintances to search your site a minimum of thrice in one week to learn the latest guides you will have. And indeed, I am just actually impressed considering the mind-boggling guidelines served by you. Selected 2 areas in this post are really the best we have all had.

 5. I would like to express my appreciation to this writer for bailing me out of this situation. Because of looking out throughout the online world and obtaining strategies which are not pleasant, I believed my entire life was done. Being alive without the presence of strategies to the issues you have solved by means of your entire article content is a critical case, and ones which might have in a negative way affected my entire career if I had not encountered your blog post. Your actual understanding and kindness in maneuvering all the pieces was crucial. I am not sure what I would have done if I hadn’t come across such a subject like this. I can also at this time look forward to my future. Thank you very much for your high quality and effective guide. I will not be reluctant to recommend your web page to anybody who wants and needs support about this issue.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *