Skrevet af Malthe Thinggaard

 

Mellem d. 15.-17. August, 1969 blev festivalen ”Woodstock” afholdt. Det var i staten New York og blev afholdt byen kaldet Bethel. Denne festival er for mange mennesker den største musikfestival nogensinde, og ingen har været bedre end denne.

 

Denne festival var ikke kun henvendt til musikken, men også hippiekulturen. Festivalen brugte mottoet ”Three days of peace and music.”, for at understrege dette. Hippierne var ikke glade for begivenhederne i Vietnam og ønskede, at krigen skulle stoppe. Da musikeren Country Joe McDonald optrådte, snakkede han også om Vietnamkrigen og fik samtlige tilstedeværende til at råbe F ordet, som meget godt viste, at folk ikke var tilfredse med krigens forløb.

 

Et stort musiknavn, som Jimi Hendrix optrådte til den meget velkendte festival. Han spillede den amerikanske nationalsang ”Star Spangled Banner”. Han optrådte dog ikke med sangen på en helt traditionel måde. Han fremførte den på en helt speciel måde, som aldrig var hørt før.

 

Det var selvfølgelig ikke alle der tænkte på politik og fred under festivalen. Der blev drukket ekstremt meget alkohol og taget mange stoffer på de tre dage, som festivalen varede.

 

Arrangørerne af Woodstock- Festivalen havde ikke forventet et kæmpe antal gæster, men festivalsgæsterne kom strømmende. Det menes, at der har været mellem 300-500 tusinde gæster denne weekend. Dette gjorde, at festivalspladsen blev proppet med affald og lignede noget, der var løgn. Politiet måtte derfor flyve over pladsen og kaste forsyninger ned til gæsterne for, at festivalen kunne fortsætte som planlagt.

 

Musikgenren var generelt Rock, da det var den helt store genre i 1960’erne.

 

Den største musikfestival i Danmark, Roskilde Festival er inspireret af denne begivenhed og har også inspireret mange andre nuværende festivaler. Derfor kan det godt tænkes, at hvis Woodstock ikke havde fundet sted, så havde der ikke været den samme stemning, holdning og besøgstal til musikfestivaler nu til dags.

 

 

 

 

795 Replies to “Woodstock-Festivalen 1969”

 1. Hello, i believe that i saw you visited my weblog thus i got here to
  return the desire?.I’m trying to find things tto enhance
  my site!I guesss its ok to make use of soe
  of your concepts!!

 2. Do you have a sppam problem on this blog; I also am
  a blogger, and I was curious about your situation; wwe have created some nice practices and we
  are looming to swap solutions with other folks, please shoot me an email
  if interested.

 3. ich ernsthaft Ihre Website .. Groß Farben und Thema.
  Haben Sie make dieser Seite sicxh selbst? Bitte antwodten Siie mir zurück,
  als ich mich auf Hoffnung, erstellen meine persönliche Blog und möchten zzu ,
  wwo Sie habe iese von oder gestattet. Vielen Dank!

 4. I do not even know the wayy I ended up right here, however I thought this post wwas once good.
  I don’t recognize who you are however definitely you are going to a well-known blogger for
  those who aren’t already. Cheers!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *