Af Stine Poulsen, Emilie Mortensen, Celina Kirk, Katrine Duga & Sofie Ellerbæk

I 2017 har vi modeikoner som Kendall Jenner og Hadid-søstrene, men i 1960’erne var det nogle helt andre piger der var på alles læber og stilen var en helt anden.

Korte kjoler, højt hår og præsidentfruer var den helt store hype i 1960’erne. Kvinder over hele verden blev inspireret af supermodeller, skuespillerinder og første fruen på lige plan.
Da John F. Kennedy blev præsident i USA i 1961 blev der fokuseret næsten mere på hans kone, end hans politiske kampagner, i hvert fald fra kvindernes side. Jackie Kennedy var et mode ikon i stor stil i 1960’erne, og med hendes stilrene og klassiske spadseredragter og skræddersyet kjoler, ofte matchet med hvide handsker eller en Box hat, satte hun standarden for fremtidige første fruer og alle hjemmegående husmødre i 1960’erne. Jackie Kennedy var en stor inspiration for mange kvinder i 60’erne, og det blev en mission for mange at opnå hendes rene og uskyldige look, alle der dyrkede den lidt finere og klassiske livsstil havde den tidligere førstefruen som stilikon. Selv i 2017 bliver hun ved med at inspirere, og det drog den Amerikanske reality dronning Kim Kardashian til at hylde den tidligere præsidentfrue, da hun i 2017 dedikerede et helt photoshoot til Jackie Kennedys ikoniske stil.

 


 Kim Kardashian for ’Interview Magazine’ i 2017(tv),
og Jackie Kennedy i 1965 (th).

 

1960’erne var også en stor tid for de unge modeller, og ungdomsoprøret gjorde dem kun endnu større. De to største modeikoner i modelbranchen var franske Brigitte Bardot og den engelske Lesley Hornby, også bedre kendt som Twiggy. Begge meget kendte for deres ikoniske look, dog var de meget forskellige.
Brigitte Bardot var bedst kendt for hendes smukke blonde lokker, som oftest var sat op i den ikoniske 60’er frisure ”Beehive Hair”, hendes store brune øjne og hendes flotte figur. Og oveni en imponerende model karrier var hun også skuespiller.


Brigitte Bardot i 1963.
Twiggy, som de fleste kender hendes som, var kendt for hendes korte, drengede hår og hendes lille kropsform, derfor navnet ’Twiggy’, var endnu en ikonisk model fra 1960’erne. Hun var på coveret af Vogue og blev i 1966 nævn ”The face of 1966” og var med på David Bowies ikoniske albumcover ”Pin Ups”. Nok hendes mest ikoniske look er fra 1967, med hendes korte frisure, og hendes tykke øjenvipper.


Twiggy i 1967.

Audrey Hepburn, en ikonisk skuespillerinde med hendes gyldne år i 1960’erne, kan ikke undlades. Bedst kendt fra filmen ”Breakfast At Tiffany’s” fra 1961 og hendes stille og charmerende personlighed, var endnu et modeikon fra 1960’erne. Hendes slanke, fine figur og hendes markante øjenbryn, var med til at gøre hende til en af de smukkeste mennesker i verden i 1990 af People Magazine. Hendes tøjstil var oftest simpel og komfortabel, men samtidig utrolig stilet. Hun var med til at gøre skinny jeans og ballerina sko til en trend i 1960’erne, og så er der selvfølgelig hendes ikoniske look fra åbnings scenen i ”Breakfast At Tiffanys”


Audrey Hepburn i 1955.                            Audrey Hepburn som Holly i åbnings
scenen til ”Breakfast at Tiffanys”

1.102 Replies to “Modeikoner i 1960’erne”

  1. O vat aš kaip tik grį­žau iš Islandijos, aptu­rė­jau nuo­sta­bią ilgą kelionę, ryš­kią tiek vaizdų, tiek emocijų.Tikrai reko­men­duoju visiems nuvykti ten ir pasi­bas­tyti, šalis bran­gumo kaip ir Danija, tad išsi­versti tik­rai galima. Tranzuoti įmanoma ir tik­rai nesun­kiai, tik žinoma, į tyrus nerei­kia leis­tis, nes gali ir palikti ten :)Sėkmės vaikš­tant po ledy­nus, ugni­kal­nius, ste­bint gei­ze­rius ir banginius!

  2. I as well as my friends were actually reviewing the good helpful tips on your web blog and all of the sudden got a horrible suspicion I never expressed respect to the web site owner for those tips. My young men became as a result glad to see them and have in effect simply been tapping into those things. We appreciate you truly being very considerate and for settling on this sort of outstanding themes most people are really wanting to be aware of. My personal sincere regret for not saying thanks to you earlier.

  3. Coincido. La serie es sencillamente genial, las interpretaciones sublimes, los guiones y trama, excelentes. Soy gran fan y no puedo esperar a ver la tercera parte! Mientras tanto, ya me he visto las dos primeras temporadas del tirón… dos veces 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *