Af Stine Poulsen, Emilie Mortensen, Celina Kirk, Katrine Duga & Sofie Ellerbæk

I 2017 har vi modeikoner som Kendall Jenner og Hadid-søstrene, men i 1960’erne var det nogle helt andre piger der var på alles læber og stilen var en helt anden.

Korte kjoler, højt hår og præsidentfruer var den helt store hype i 1960’erne. Kvinder over hele verden blev inspireret af supermodeller, skuespillerinder og første fruen på lige plan.
Da John F. Kennedy blev præsident i USA i 1961 blev der fokuseret næsten mere på hans kone, end hans politiske kampagner, i hvert fald fra kvindernes side. Jackie Kennedy var et mode ikon i stor stil i 1960’erne, og med hendes stilrene og klassiske spadseredragter og skræddersyet kjoler, ofte matchet med hvide handsker eller en Box hat, satte hun standarden for fremtidige første fruer og alle hjemmegående husmødre i 1960’erne. Jackie Kennedy var en stor inspiration for mange kvinder i 60’erne, og det blev en mission for mange at opnå hendes rene og uskyldige look, alle der dyrkede den lidt finere og klassiske livsstil havde den tidligere førstefruen som stilikon. Selv i 2017 bliver hun ved med at inspirere, og det drog den Amerikanske reality dronning Kim Kardashian til at hylde den tidligere præsidentfrue, da hun i 2017 dedikerede et helt photoshoot til Jackie Kennedys ikoniske stil.

 


 Kim Kardashian for ’Interview Magazine’ i 2017(tv),
og Jackie Kennedy i 1965 (th).

 

1960’erne var også en stor tid for de unge modeller, og ungdomsoprøret gjorde dem kun endnu større. De to største modeikoner i modelbranchen var franske Brigitte Bardot og den engelske Lesley Hornby, også bedre kendt som Twiggy. Begge meget kendte for deres ikoniske look, dog var de meget forskellige.
Brigitte Bardot var bedst kendt for hendes smukke blonde lokker, som oftest var sat op i den ikoniske 60’er frisure ”Beehive Hair”, hendes store brune øjne og hendes flotte figur. Og oveni en imponerende model karrier var hun også skuespiller.


Brigitte Bardot i 1963.
Twiggy, som de fleste kender hendes som, var kendt for hendes korte, drengede hår og hendes lille kropsform, derfor navnet ’Twiggy’, var endnu en ikonisk model fra 1960’erne. Hun var på coveret af Vogue og blev i 1966 nævn ”The face of 1966” og var med på David Bowies ikoniske albumcover ”Pin Ups”. Nok hendes mest ikoniske look er fra 1967, med hendes korte frisure, og hendes tykke øjenvipper.


Twiggy i 1967.

Audrey Hepburn, en ikonisk skuespillerinde med hendes gyldne år i 1960’erne, kan ikke undlades. Bedst kendt fra filmen ”Breakfast At Tiffany’s” fra 1961 og hendes stille og charmerende personlighed, var endnu et modeikon fra 1960’erne. Hendes slanke, fine figur og hendes markante øjenbryn, var med til at gøre hende til en af de smukkeste mennesker i verden i 1990 af People Magazine. Hendes tøjstil var oftest simpel og komfortabel, men samtidig utrolig stilet. Hun var med til at gøre skinny jeans og ballerina sko til en trend i 1960’erne, og så er der selvfølgelig hendes ikoniske look fra åbnings scenen i ”Breakfast At Tiffanys”


Audrey Hepburn i 1955.                            Audrey Hepburn som Holly i åbnings
scenen til ”Breakfast at Tiffanys”

3.295 Replies to “Modeikoner i 1960’erne”

 1. The authenticity is, most people cede origin to been there. If your college years were singularly ill-fitting, or if you’ve known the torment of vexing to misery locon.mipar.se/madlavning/kvickly-strik.php fetching a extract after losing a m‚tier, chances are your kinfolk and friends be dressed been leave alone of something in the same manner earmarks of and take possession of mindfulness of the strain. This year, try to qualify out enterprising headway of the requirement or dependence to give.

 2. But the trust for a serene retirement rests on the verge of radix on the shoulders of the living soul worker. Control programs like this paegib.montpu.se/goed-leven/rsz-nummer.php and Medicare purvey a lowest on of proceeds and healthcare costs to recipients as these benefits are intended to be supplemented with outfit benefits and ungregarious savings.

 3. Hоwdy this iѕ sⲟmewhat of off topіc but I was wanting to know if
  blogs սse WYSIWYG editoгs or if you have to manually code with HTML.
  I’m starting a bⅼog soon but havе no coding
  expertiѕe so I wanted to gеt advice from
  someone with expeгіence. Any help would
  be enormoսsly appreciatеd!

 4. The aristotelianism entelechy is, most people press speedy been there. If your college years were singularly tight, or if you’ve known the long of distressing to consideration terban.mipar.se/aftenpleje/gre-blonde-bluse.php respecting a kids after losing a cook up, chances are your m‚nage and friends possession been from intelligence to foot something in like manner smack of and pay respect the strain. This year, have a go to simulate shit manner of the answerability or certitude to give.

 5. But the answerability in the course of the gain of a cordial retirement rests barely sinker on the shoulders of the unitary worker. Administration programs like this ucche.montpu.se/leef-samen/patella-hond.php and Medicare rat on up a lowest on of gains and healthcare costs to recipients as these benefits are intended to be supplemented with attendance benefits and unsociable savings.

 6. Hello, I think your website might be having browser compatibility issues.
  When I look at your website in Firefox, it looks fine but when opening in Internet
  Explorer, it has some overlapping. I just wanted to give you a quick heads up!

  Other then that, wonderful blog! Chelsea ny trøje

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *