Af Stine Poulsen, Emilie Mortensen, Celina Kirk, Katrine Duga & Sofie Ellerbæk

I 2017 har vi modeikoner som Kendall Jenner og Hadid-søstrene, men i 1960’erne var det nogle helt andre piger der var på alles læber og stilen var en helt anden.

Korte kjoler, højt hår og præsidentfruer var den helt store hype i 1960’erne. Kvinder over hele verden blev inspireret af supermodeller, skuespillerinder og første fruen på lige plan.
Da John F. Kennedy blev præsident i USA i 1961 blev der fokuseret næsten mere på hans kone, end hans politiske kampagner, i hvert fald fra kvindernes side. Jackie Kennedy var et mode ikon i stor stil i 1960’erne, og med hendes stilrene og klassiske spadseredragter og skræddersyet kjoler, ofte matchet med hvide handsker eller en Box hat, satte hun standarden for fremtidige første fruer og alle hjemmegående husmødre i 1960’erne. Jackie Kennedy var en stor inspiration for mange kvinder i 60’erne, og det blev en mission for mange at opnå hendes rene og uskyldige look, alle der dyrkede den lidt finere og klassiske livsstil havde den tidligere førstefruen som stilikon. Selv i 2017 bliver hun ved med at inspirere, og det drog den Amerikanske reality dronning Kim Kardashian til at hylde den tidligere præsidentfrue, da hun i 2017 dedikerede et helt photoshoot til Jackie Kennedys ikoniske stil.

 


 Kim Kardashian for ’Interview Magazine’ i 2017(tv),
og Jackie Kennedy i 1965 (th).

 

1960’erne var også en stor tid for de unge modeller, og ungdomsoprøret gjorde dem kun endnu større. De to største modeikoner i modelbranchen var franske Brigitte Bardot og den engelske Lesley Hornby, også bedre kendt som Twiggy. Begge meget kendte for deres ikoniske look, dog var de meget forskellige.
Brigitte Bardot var bedst kendt for hendes smukke blonde lokker, som oftest var sat op i den ikoniske 60’er frisure ”Beehive Hair”, hendes store brune øjne og hendes flotte figur. Og oveni en imponerende model karrier var hun også skuespiller.


Brigitte Bardot i 1963.
Twiggy, som de fleste kender hendes som, var kendt for hendes korte, drengede hår og hendes lille kropsform, derfor navnet ’Twiggy’, var endnu en ikonisk model fra 1960’erne. Hun var på coveret af Vogue og blev i 1966 nævn ”The face of 1966” og var med på David Bowies ikoniske albumcover ”Pin Ups”. Nok hendes mest ikoniske look er fra 1967, med hendes korte frisure, og hendes tykke øjenvipper.


Twiggy i 1967.

Audrey Hepburn, en ikonisk skuespillerinde med hendes gyldne år i 1960’erne, kan ikke undlades. Bedst kendt fra filmen ”Breakfast At Tiffany’s” fra 1961 og hendes stille og charmerende personlighed, var endnu et modeikon fra 1960’erne. Hendes slanke, fine figur og hendes markante øjenbryn, var med til at gøre hende til en af de smukkeste mennesker i verden i 1990 af People Magazine. Hendes tøjstil var oftest simpel og komfortabel, men samtidig utrolig stilet. Hun var med til at gøre skinny jeans og ballerina sko til en trend i 1960’erne, og så er der selvfølgelig hendes ikoniske look fra åbnings scenen i ”Breakfast At Tiffanys”


Audrey Hepburn i 1955.                            Audrey Hepburn som Holly i åbnings
scenen til ”Breakfast at Tiffanys”

480 Replies to “Modeikoner i 1960’erne”

  1. I simply wished to thank you very much again. I do not know what I might have accomplished without those tips shared by you about my area. It was a frightening matter in my view, however , observing a new specialized way you dealt with the issue took me to leap for delight. Extremely thankful for your help as well as sincerely hope you really know what an amazing job that you’re undertaking training the mediocre ones through the use of your web site. I know that you’ve never got to know all of us.

  2. I抎 have to check with you here. Which is not something I usually do! I get pleasure from studying a put up that will make folks think. Additionally, thanks for permitting me to comment!

  3. I have to voice my respect for your generosity in support of visitors who really need help with this important niche. Your very own commitment to passing the message around appears to be remarkably useful and have really empowered guys and women like me to realize their objectives. Your new warm and helpful recommendations entails so much to me and a whole lot more to my fellow workers. Many thanks; from all of us.

  4. Nice post. I study one thing more challenging on totally different blogs everyday. It can all the time be stimulating to read content from other writers and follow a bit of something from their store. I抎 favor to use some with the content on my blog whether you don抰 mind. Natually I抣l give you a hyperlink in your internet blog. Thanks for sharing.

  5. Thanks so much for providing individuals with a very wonderful opportunity to read from this web site. It is always very pleasurable and packed with a lot of fun for me personally and my office friends to visit your blog not less than 3 times in one week to see the newest secrets you have got. And lastly, I am also at all times fulfilled concerning the extraordinary thoughts served by you. Certain 3 points in this article are definitely the most effective I’ve ever had.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *