Af: Stine, Emilie, Celina, Sofie, Katrine Duga

1960’erne var tiden hvor hippierne, flowerpower, oprør og musik fandt sted. I 60’erne blev de smarte stilrene jakkesæt og lange konservative kjoler skiftet ud med super-korte kjoler, fløjls-jakkesæt, hør-bukser og batikfarvede bluser.

´

Kvindernes  tidlige 60’ere

I starten af 60’erne var der ikke skruet helt op for farverne og de korte skørter endnu. De tidlige 60’ere var stadig meget præget af 50’erne, hvor moden var konservativ og meget klassisk i udtrykket.


Midt 60’erne

Som tiden skred frem, udviklede trenden sig, og man gik ligeså stille væk fra det konservative look. Nu begyndte kvinder at vise mere hud, og solbadning blev et hit, hvorfor forskellige bikini og badedragter også blev særligt vist frem i de mange modeblade.

 

Slut 60’erne 

Nu blev pangfarverne for alvor populære, og særligt modeikonet Twiggy var at finde i diverse modeblade i skrigende pink kjoler. Slut 60’erne var det absolut modsatte af de tidlige, og var altså også her de super-korte nederdele, de såkaldte ”mini-skirts”, kom frem.

 

 

 

Herremoden

 Historien var en anden hos herrerne i 1960. Mens kvindernes modetendenser ændrede sig drastisk, blev herrerne ved det konservative lidt endnu. De pæne jakkesæt parrede man med en farverig skjorte, samt et smalt farverigt slips. Efterhånden blev det dog mindre konservativt, hvor de un
e mænd skiftede jakkesættet ud med cowboybukser og bomuldsbluser med høj hals. Denimjakker kom også frem, og blev ofte sat sammen med cowboybukser med vide for neden. Nogle mænd som specielt også var med til at danne en trend for herre i 1960’erne var bandet The Beatles.

 

 


Skørt fodtøj

I 60’erne så skoene ikke ud som noget vi kender i dag. Men ligesom tøjmoden startede man også ud med de mere konservative sko, helst i sort eller hvid. En meget anvendt sko var disse stiletter som man kalder for ”pumps”. De sko man typisk forbinder med 60’’erne er dog alt andet end konservative. De er fyldt med farver, materialerne var ofte lak, og tykke hæle, især hos kvinderne. Mænd havde typisk fine sko på, som passede til deres jakkesæt og blazere.

 

168 Replies to “Moden i 1960’erne”

  1. When I originally commented I clicked the “Notify me when new comments are added” checkbox and now each time a comment is added I get several emails with the same comment.
    Is there any way you can remove people from that service?
    Thanks a lot!

  2. My spouse and i got absolutely joyful Louis could do his survey from the precious recommendations he came across from your web page. It’s not at all simplistic to simply continually be offering concepts that men and women could have been selling. And now we already know we’ve got the blog owner to be grateful to because of that. The entire explanations you have made, the simple web site navigation, the relationships your site make it possible to engender – it’s got all sensational, and it is assisting our son and our family do think that article is exciting, and that is quite fundamental. Thanks for all the pieces!

  3. Spot on with this write-up, I truly think this web site needs way more consideration. I抣l most likely be once more to read way more, thanks for that info.

  4. I have to get across my gratitude for your kind-heartedness for people that should have guidance on this one question. Your special dedication to getting the solution up and down has been quite insightful and have enabled many people just like me to attain their targets. Your new warm and friendly information signifies a whole lot a person like me and extremely more to my office workers. Thanks a ton; from everyone of us.

  5. There are some attention-grabbing points in time in this article but I don抰 know if I see all of them center to heart. There’s some validity but I will take hold opinion until I look into it further. Good article , thanks and we want more! Added to FeedBurner as effectively

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *