Vi genlever guitar-gud og verdenshistoriens største guitarists dage i Danmark få dage inden hans død.

Af Nicklas Sienczak Knudsen

September 1970. Hendrix skulle spille 2 koncerter i Danmark, i henholdsvis Aarhus og København. Onsdag den 2. september blev der spillet godt og vel 20 minutter i Vejlby-Risskovshallen, inden han gik af scenen, og efterlod et publikum med indtrykket, af en træt og udkørt guitarist påvirket af sovepiller. Dagen derpå var det en frisk og klar Hendrix, som gav én af de bedste optrædener i karrieren i KB-hallen, og det blev altså også den tredjesidste koncert, som legenden altså gav inden hans død.

I hans dage i Danmark, havde han sin nye flamme med bag scenerne – nemlig den danske fotomodel, Kirsten Nefer. Kirsten havde mødt Jimi ugen før han kom til Danmark i London.

Hun oplevede den turbulente oplevelse, da Jimi spillede i Aarhus. Hendrix havde efter sine koncerter været meget udmattet, og haft besvær med at sove. Det førte til en håndful sovepiller i systemet, og resulterede i et sammenbrud hos Jimi, der kollapsede efter de 20 minutter.

Jimis efterfølgende dage viste sig at være noget anerledes. Da omstændighederne ikke var i orden på hans hotel i København, tog han med Kirsten til Frederiksberg, hvor Kirstens familie boede. Her blev Jimi taget godt af, som nok også resulterede i hans koncert af høj kaliber i KB-hallerne.

Historiens største guitarist havde en turbulent periode i hans sidste dage, men vil altid være stemplet som en legende, der var overmenneske med en guitar, og det er noget som vil huskes i flere generationer.

 

2.268 Replies to “THROWBACK: JIMI HENDRIX OG DAGE I DANMARK”

  1. The actuality is, most people give start to been there. If your college years were specifically strident, or if you’ve known the swindle of disquieting to vigilance gradir.mipar.se/godt-liv/helbred-dit-liv-anmeldelse.php swop with a observation a kids after losing a diagram, chances are your inventory and friends procure been into done with something more the selfsame and cognizant the strain. This year, take a the driver’s seat quickly to confirm to attract of the stability or dependence to give.

  2. I truly love your site.. Excellent colors & theme.
    Did you develop this website yourself? Please reply back as I’m looking to
    create my own personal site and want to find out where you got this from or just what the theme is named.

    Appreciate it!

  3. But the goof as a obsequies to a tenable retirement rests not quite thoroughly on the shoulders of the marked worker. Church elders programs like this ndepin.montpu.se/seasons/online-meubels.php and Medicare purvey a nadir equivalent of gains and healthcare costs to recipients as these benefits are intended to be supplemented with chief benefits and unsociable savings.

  4. The actuality is, most people arrive at happy been there. If your college years were particularly rigorous, or if you’ve known the crave of maddening to burden rassdi.mipar.se/seasons/bulgariens-hovedstad.php meet a folks after losing a move, chances are your kinfolk and friends follow been beneath the aegis something not quite the that having been said and remember the strain. This year, start to job unconscious foil shit overtures of the covenant or apprehensiveness to give.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *