Vi genlever guitar-gud og verdenshistoriens største guitarists dage i Danmark få dage inden hans død.

Af Nicklas Sienczak Knudsen

September 1970. Hendrix skulle spille 2 koncerter i Danmark, i henholdsvis Aarhus og København. Onsdag den 2. september blev der spillet godt og vel 20 minutter i Vejlby-Risskovshallen, inden han gik af scenen, og efterlod et publikum med indtrykket, af en træt og udkørt guitarist påvirket af sovepiller. Dagen derpå var det en frisk og klar Hendrix, som gav én af de bedste optrædener i karrieren i KB-hallen, og det blev altså også den tredjesidste koncert, som legenden altså gav inden hans død.

I hans dage i Danmark, havde han sin nye flamme med bag scenerne – nemlig den danske fotomodel, Kirsten Nefer. Kirsten havde mødt Jimi ugen før han kom til Danmark i London.

Hun oplevede den turbulente oplevelse, da Jimi spillede i Aarhus. Hendrix havde efter sine koncerter været meget udmattet, og haft besvær med at sove. Det førte til en håndful sovepiller i systemet, og resulterede i et sammenbrud hos Jimi, der kollapsede efter de 20 minutter.

Jimis efterfølgende dage viste sig at være noget anerledes. Da omstændighederne ikke var i orden på hans hotel i København, tog han med Kirsten til Frederiksberg, hvor Kirstens familie boede. Her blev Jimi taget godt af, som nok også resulterede i hans koncert af høj kaliber i KB-hallerne.

Historiens største guitarist havde en turbulent periode i hans sidste dage, men vil altid være stemplet som en legende, der var overmenneske med en guitar, og det er noget som vil huskes i flere generationer.

 

217 Replies to “THROWBACK: JIMI HENDRIX OG DAGE I DANMARK”

  1. There are some interesting deadlines in this article however I don抰 know if I see all of them middle to heart. There is some validity however I will take hold opinion until I look into it further. Good article , thanks and we would like extra! Added to FeedBurner as nicely

  2. Aw, this was a really nice post. In idea I wish to put in writing like this moreover ?taking time and precise effort to make an excellent article?however what can I say?I procrastinate alot and under no circumstances appear to get one thing done.

  3. I intended to write you one little bit of note in order to say thank you over again just for the exceptional strategies you have shown on this page. It was simply extremely open-handed of people like you to present publicly what some people would have made available as an ebook to earn some bucks for themselves, mostly given that you could possibly have done it in case you wanted. These solutions additionally acted to provide a easy way to know that most people have similar eagerness just like mine to find out a great deal more with regards to this matter. I know there are millions of more fun sessions ahead for many who looked over your blog.

  4. I together with my guys appeared to be analyzing the excellent information and facts from your website while all of a sudden got a horrible suspicion I had not thanked the site owner for them. Most of the boys came as a consequence stimulated to study them and have in effect sincerely been having fun with them. Appreciation for actually being so considerate as well as for making a choice on variety of great subject areas most people are really needing to be aware of. Our own honest apologies for not saying thanks to you sooner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *