Vi genlever guitar-gud og verdenshistoriens største guitarists dage i Danmark få dage inden hans død.

Af Nicklas Sienczak Knudsen

September 1970. Hendrix skulle spille 2 koncerter i Danmark, i henholdsvis Aarhus og København. Onsdag den 2. september blev der spillet godt og vel 20 minutter i Vejlby-Risskovshallen, inden han gik af scenen, og efterlod et publikum med indtrykket, af en træt og udkørt guitarist påvirket af sovepiller. Dagen derpå var det en frisk og klar Hendrix, som gav én af de bedste optrædener i karrieren i KB-hallen, og det blev altså også den tredjesidste koncert, som legenden altså gav inden hans død.

I hans dage i Danmark, havde han sin nye flamme med bag scenerne – nemlig den danske fotomodel, Kirsten Nefer. Kirsten havde mødt Jimi ugen før han kom til Danmark i London.

Hun oplevede den turbulente oplevelse, da Jimi spillede i Aarhus. Hendrix havde efter sine koncerter været meget udmattet, og haft besvær med at sove. Det førte til en håndful sovepiller i systemet, og resulterede i et sammenbrud hos Jimi, der kollapsede efter de 20 minutter.

Jimis efterfølgende dage viste sig at være noget anerledes. Da omstændighederne ikke var i orden på hans hotel i København, tog han med Kirsten til Frederiksberg, hvor Kirstens familie boede. Her blev Jimi taget godt af, som nok også resulterede i hans koncert af høj kaliber i KB-hallerne.

Historiens største guitarist havde en turbulent periode i hans sidste dage, men vil altid være stemplet som en legende, der var overmenneske med en guitar, og det er noget som vil huskes i flere generationer.

 

2.270 Replies to “THROWBACK: JIMI HENDRIX OG DAGE I DANMARK”

 1. I’ve read several just right stuff here.
  Definitely worth bookmarking for revisiting. I wonder how much effort you place to make this sort
  of wonderful informative site.

 2. Wow that was odd. I just wrote an really long comment but
  after I clicked submit my comment didn’t appear.
  Grrrr… well I’m not writing all that over again. Regardless, just wanted to say wonderful blog!

 3. Hello! I just wanted to ask if you ever have any problems with hackers?
  My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing many months of hard work due to no back up.
  Do you have any solutions to protect against hackers?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *