Mandag den 23 april 2018

Caroline Mygind Østergaard, Emilie Søndergaard, Michelle Sandfeld og Julie Therp

Forligsmand Mette Christensen udsætter konflikten endnu en gang. En strejke kan nu byde fra 8. maj og lockout 12. maj.

Tirsdag d. 17 maj valgte Mette Christensen, at udsætte konflikten for anden og sidste gang. Dermed forventer forligsmanden, at finde en løsning inden for de næste 2 uger – dette er dog ikke et realistisk billede for storkonflikten på nuværende tidspunkt.

Siden fredag har de to parter forhandlede om de nye overenskomster både dag og nat. De forskellige parter fik besked på, at medbringe tandbørste og sovepose, men efter 36 timers forhandling fra fredag til søndag morgen, er forhandlingerne stadig ikke faldet på plads.

En af de største knaster i forhandlingsforløbet har været diskussionen om lærernes løn. Dette indebærer, hvor store lønstigninger de ansatte i stat, regioner og kommuner kan se frem til i de kommende år. Dermed forhandles der om lærernes arbejdstid, samt retten til at holde en betalt spisepause.

Hvis denne storkonflikt ender med forlis, og parterne ikke når til enighed om en ny overenskomst, kan danskerne se frem til strejke samt lockout af mere end 100.000 danskere som er offentlig ansat.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *