Flere mennesker på Jorden kræver mere kød! Men kødproduktion skader vores klima og hvad gør man så?  Måske er insekter svaret, det er både miljøvenligt og sundt.

De seneste år har der været meget fokus på disse små insekter. De er blevet præsenteret i diverse retter landet over. Det at bruge insekter i mad som kød eller tilbehør, er noget mennesker altid har gjort rundt om i verden. Der er kommet særligt fokus på disse små dyr de seneste år, fordi forsker og eksperter har oplyst befolkningen om at produktion af kød står for cirka 15 procent af verdens drivhusgasudledning, og kødproduktionen forurener både jorden og vandet i omgivelserne. Derfor har det været en nødvendighed at finde alternativer til kød. Det er her insekterne kommer ind i billedet. Forsker og nytænkende iværksætter mener insekter er det nye kød.

FN har anslået, at der vil blive brug for 70 procent mere mad inde for de næste 30 år. Til den tid har vi mennesker stadig brug for de proteinerne vi får gennem kød fra kører og svin. Men skal vores proteiner blive ved med at komme fra køer og svin, når vi ved at fremstillingen af den slags kød står for 15 procent af verdens drivhusgasudledning. Dette mener mange ikke vores jord kan blive ved med at holde til, fordi det ikke er bæredygtigt. Derfor søger fødevareforsker efter gode og bæredygtige proteinkilder og her er både planter og insekter et godt bud.

Allrede nu er flere butikker begyndt at sælge larver og melorme, og Danmarks første insektfarme er ved at blive etableret. Salget af insekter er dog stadig småt men siden de danske fødevarebutikker begyndte at sælge insekter, har salget været opadgående.

Forsker mener insekterne har et stort potentiale. Det er bare et spørgsmål om tid.

Flere danske fødevarebutikker ser også et stort potentiale i de små dyr. Selvom slaget er småt har fødevarebutikkerne ikke tænkt sig at tage insekterne af hylderne. Og hvis alt går godt, vil flere af de danske fødevarebutikker overveje at udvide deres sortiment af insekter.

Hvis man har lyst til at prøve denne nye proteinkilde, for at være god mod miljøet, findes der allerede en masse opskrifter på lækre alternativer til kød og andre former for insektretter. Så det er bare at kaste sig ud i det.

 

169 Replies to “Er insekter det nye kød?”

  1. Today, I went to the beachfront with my kids. I found a sea shell and gave it to my 4 year old daughter and said “You can hear the ocean if you put this to your ear.” She placed the shell to her ear and screamed. There was a hermit crab inside and it pinched her ear. She never wants to go back! LoL I know this is completely off topic but I had to tell someone!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *