Mandag d. 30. april 2018

AF EMINA TABAKOVIC & JOSEPHINE RATHJE FACIUS
Endelig er der så godt som styr på en aftale for de statsansatte medlemmer. Blandt andet indeholder aftalen en overenskomstsikret spisepause, en lønforhøjelse på 8,1 procent over de næste tre år og en afskaffelse af privatløns værnet. Ved disse betingelser er OK18-forhandlingerne nu nået til sin ende og målet er nået.

I og med, at vi nu har en aftale på plads, er overenskomstforhandlingerne nu afsluttet med forlig på alle tre offentlige områder. Forligene i kommunerne, regionerne og staten har sikret en overenskomstmæssig aftale af spisepausen, og som nævnt ovenover en lønforhøjelse på 8,1 procent.
”Jeg er utrolig lettet og glad lige nu. De lange forhandlinger er mundet ud i et rigtig godt resultat for alle medlemmerne af fagbevægelsen. Det er en vigtig sejr for os, at den betalte spisepause nu er sikret som en overenskomstmæssig rettighed, og der dermed er skabt helt ro om spisepausen for nu og i fremtiden. Ligesom vi er sikret en fremtidig parallel lønudvikling i forhold til det private arbejdsmarked. Det er en milepæl, der rækker ud over OK18”, siger Camilla Gregersen, formand for Dansk Magisterforening.
Overenskomsten vil også styrke forskningen på akademikerområdet, samt skabe tydeligere karriereveje på det administrative område, give et løft til vores unge og nyuddannede medlemmer og meget mere.
Camilla Gregersen mener at medlemmernes opbakning er en afgørende årsag til, at det er endt som det er endt på følgende områder:

”Det har været nogle meget lange forhandlinger, og fællesskabet imellem medlemmerne i fagbevægelsen er årsagen til, at vi nu står med tre gode forlig i hænderne. Den opbakning vil jeg gerne sige medlemmerne tak for”, siger Camilla Gregersen.
Det der kommer til at ske i de kommende uger, vil være, at de aftalte overenskomster skal til urafstemning hos medlemmerne i de forskellige kommuner, regioner samt staten.

724 Replies to “OK18: Endelig en aftale på plads i forligsinstitutionen”

 1. I do agree with all of the ideas you’ve presented in your post. They’re very convincing and will definitely work. Still, the posts are too short for newbies. Could you please extend them a bit from next time? Thanks for the post.

 2. Magnificent goods from you, man. I’ve understand your stuff previous to and you are just extremely great.
  I really like what you have acquired here, certainly like what you are stating and the way
  in which you say it. You make it entertaining and you still care for to keep
  it sensible. I cant wait to read far more from you.
  This is actually a terrific site.

 3. You really make it seem so easy along with your presentation but I in finding this topic to be really something that I feel I’d by no means understand. It kind of feels too complex and extremely wide for me. I’m having a look forward to your subsequent put up, I will attempt to get the dangle of it!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *