Man. d. 23. april 2018

MATHIAS JAKOBSEN

NYHEDER

Lørdag aften kom det efter 5 måneders lange forhandlinger endeligt frem, at der var opnået forlig på det sidste af de tre offentlige områder – staten.

Det er ikke mere end to uger siden, at samtlige eksperter vurderede, at en (stor)konflikt var uundgåelig. Forhandlingerne var kørt stille, og tegnene på fremgang var minimale, men mens det udefra så uoverskueligt og umuligt ud, lykkedes det parterne fuldstændigt uventet at vedtage et delforlig for omkring 40.000 på det regionale område, der i starten virkede som en naiv beslutning blandt befolkningen, men der til sidst formegentlig havde en afgørende faktor for, at Danmark ikke endte i en storkonflikt, hvor næsten 450.000 lønmodtagere ville blive lockoutet.

 

Men selvom det hele endte med en lykkelig slutning med forlig på alle tre områder, medførte lige netop det første delforlig delte meninger blandt befolkningen. Dennis Kristensen, der er formand for FOA blev blandt andet tiltalt lidt af hvert, efter det natten til onsdag d. 25. april kom frem, at der var indgået delforlig på det regionale område for omkring 40.000 lønmodtagere.

 

Men denne beslutning, der for nogle bragte håb om et samlet forlig, mens den for andre bragte uforskammethed og vrede over fagforeningerne, eftersom den såkaldte ”musketeréd” dermed blev brudt. Det fik om noget gang i de afgørende forhandlinger, og allerede få dage efter – nemlig på store bededag kunne parterne offentliggøre, at de havde nået forlig og dermed enighed på det kommunale område, der i alt omhandler 500.000 kommunalt ansatte. Herunder pædagoger, folkeskolelærere, mv. En storkonflikt var dermed helt afslået, og udsigten til samlet forlig var nu meget realistisk, eftersom man nu kun ventede på, at forhandlingerne omkring staten og det resterende regionale område afsluttes.

 

Det kom så på sin plads dagen efter – lørdag d. 28. april, da de regionale fagforeninger offentliggjorde, at man havde indgået en aftale for de resterende ansatte i regionerne tidligt om natten.

 

Sidste skridt i forhandlingerne kom på plads senere på aftenen, da de lange overenskomstforhandlinger ender med, at forhandlerne på statens område bliver enige om en aftale, der dermed betyder, at der ikke ligger en strejke og dermed lockout og truer Danmark i de kommende uger.

 

Næste skridt er, at disse overenskomster skal vurderes af fagforeningernes medlemmer, der enten skal stemme ja eller nej til overenskomsten. Ved et ja-flertal bliver overenskomsten aktuel og en lockout er dermed ikke længere mulig. Modsat vil et nej fra flertallet betyde, at parterne skal tilbage til forhandlingsbordet.

856 Replies to “UPDATE: Overenskomstforhandlingerne endeligt afsluttet – Sådan forløb slutforhandlingerne”

 1. My brother suggested I might like this website. He was totally right.
  This post actually made my day. You cann’t imagine just how
  much time I had spent for this info! Thanks!

 2. Hi there, I believe your web site might be
  having web browser compatibility issues. Whenever
  I take a look at your website in Safari, it looks fine
  however, when opening in IE, it’s got some overlapping issues.
  I merely wanted to give you a quick heads up!
  Apart from that, excellent blog!

 3. Magnificent items from you, man. I have bear in mind
  your stuff previous to and you are just too fantastic.
  I really like what you have acquired here, certainly like what you’re saying and the
  way during which you are saying it. You’re making it entertaining and you still care for to stay it sensible.
  I cant wait to read much more from you. This is actually a
  tremendous web site.

 4. Greetings from Los angeles! I’m bored to tears at work so I decided to check out your website on my iphone during lunch break. I really like the knowledge you provide here and can’t wait to take a look when I get home. I’m amazed at how fast your blog loaded on my phone .. I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyhow, awesome blog!

 5. Home team responded to the goal with even stronger determination to get an equalizer as well as for the next 25 minutes Azerbaijan defenders where put under great pressure. Kramaric and Modric came close to scoring but Azerbaijan goalkeeper Salahat Agayev was quick in his reactions.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *