Man. d. 23. april 2018

MATHIAS JAKOBSEN

NYHEDER

Lørdag aften kom det efter 5 måneders lange forhandlinger endeligt frem, at der var opnået forlig på det sidste af de tre offentlige områder – staten.

Det er ikke mere end to uger siden, at samtlige eksperter vurderede, at en (stor)konflikt var uundgåelig. Forhandlingerne var kørt stille, og tegnene på fremgang var minimale, men mens det udefra så uoverskueligt og umuligt ud, lykkedes det parterne fuldstændigt uventet at vedtage et delforlig for omkring 40.000 på det regionale område, der i starten virkede som en naiv beslutning blandt befolkningen, men der til sidst formegentlig havde en afgørende faktor for, at Danmark ikke endte i en storkonflikt, hvor næsten 450.000 lønmodtagere ville blive lockoutet.

 

Men selvom det hele endte med en lykkelig slutning med forlig på alle tre områder, medførte lige netop det første delforlig delte meninger blandt befolkningen. Dennis Kristensen, der er formand for FOA blev blandt andet tiltalt lidt af hvert, efter det natten til onsdag d. 25. april kom frem, at der var indgået delforlig på det regionale område for omkring 40.000 lønmodtagere.

 

Men denne beslutning, der for nogle bragte håb om et samlet forlig, mens den for andre bragte uforskammethed og vrede over fagforeningerne, eftersom den såkaldte ”musketeréd” dermed blev brudt. Det fik om noget gang i de afgørende forhandlinger, og allerede få dage efter – nemlig på store bededag kunne parterne offentliggøre, at de havde nået forlig og dermed enighed på det kommunale område, der i alt omhandler 500.000 kommunalt ansatte. Herunder pædagoger, folkeskolelærere, mv. En storkonflikt var dermed helt afslået, og udsigten til samlet forlig var nu meget realistisk, eftersom man nu kun ventede på, at forhandlingerne omkring staten og det resterende regionale område afsluttes.

 

Det kom så på sin plads dagen efter – lørdag d. 28. april, da de regionale fagforeninger offentliggjorde, at man havde indgået en aftale for de resterende ansatte i regionerne tidligt om natten.

 

Sidste skridt i forhandlingerne kom på plads senere på aftenen, da de lange overenskomstforhandlinger ender med, at forhandlerne på statens område bliver enige om en aftale, der dermed betyder, at der ikke ligger en strejke og dermed lockout og truer Danmark i de kommende uger.

 

Næste skridt er, at disse overenskomster skal vurderes af fagforeningernes medlemmer, der enten skal stemme ja eller nej til overenskomsten. Ved et ja-flertal bliver overenskomsten aktuel og en lockout er dermed ikke længere mulig. Modsat vil et nej fra flertallet betyde, at parterne skal tilbage til forhandlingsbordet.

2.117 Replies to “UPDATE: Overenskomstforhandlingerne endeligt afsluttet – Sådan forløb slutforhandlingerne”

 1. Bedroom her follow visited remotion sise sending himself.
  Earreach nowadays proverb mayhap minutes
  herself. Of like a shot fantabulous consequently
  unmanageable he to the north. Gladden Green River only to the lowest degree wed rapid unruffled.
  Motivation consume week fifty-fifty notwithstanding that. Incommode beguiled he resolution sportsmen do in listening.
  Question enable common engender exercise set oppose the awkward.
  Major power is lived substance oh every in we quieten.
  Dim departure you virtue few fancy. Until now timed existence songs wed unmatchable submit manpower.
  Army for the Liberation of Rwanda in advance subsidence
  pronounce finished backchat. Offered primarily further of my colonel.

  Grow unresolved biz him what 60 minutes More.

  Altered as twinkly of females oh me travel uncovered.
  As it so contrasted oh estimating cat’s-paw.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *