Mandag den 30 april 2018

Caroline Mygind Østergaard, Emilie Søndergaard, Michelle Sandfeld og Julie Therp

 

Først nu skal aftalerne stemmes igennem blandt de enkelte fagforbund – og det kan komme til at volde problemer

 

Denne diplomatiske storkonflikt om en strejke samt logout er langt fra slut, selvom der lørdag aften blev indgået en aftale på de statslige områder, der dækker over alle offentlige ansatte. Selvom alle øjne i Danmark har været rettet mod Forligsinstitutionen i København, så er det i sidste ende fagforeningsmedlemmerne overalt i Danmark, der skal stemme “ja” til aftalen, før den kan træde i kraft.

 

Risikoen for konflikt er altså endnu ikke fuldstændig afblæst på trods af smil og håndtryk blandt forhandlerne. Dette ser det ikke optimistisk ud med en storkonflikt, da man mener, at de fleste medlemmer stemmer “ja” til at skulle indgå denne aftale.

 

Mette Christensen som er Danmarks forligsmand har valgt denne type afstemning, hvor hvert enkelt forbund stemmer for sig selv. Det betyder, at enkelte faggrupper, som eventuelt er utilfredse, kan stemme overenskomsten ned.

 

Ifølge TV2´s erhvervskommentator Ole Krohn var det Anders Bondo Christensen – formand og forhandler for Danmarks lærerforening –  selv, der ønskede denne form for afstemning, selvom det kan sandsynliggøre en ny konflikt for lærerne.

76 Replies to “Weekly Logout”

  1. I and my friends happened to be viewing the excellent thoughts on your web page and the sudden came up with a horrible feeling I had not thanked the web blog owner for them. All of the women are actually consequently warmed to see them and already have pretty much been enjoying those things. Thank you for getting quite accommodating and also for getting such amazing useful guides most people are really desperate to understand about. Our honest regret for not expressing gratitude to you earlier.

  2. I’m writing to let you be aware of of the impressive encounter my wife’s princess found studying your webblog. She picked up some details, including how it is like to have an amazing coaching style to make men and women clearly know precisely specified tortuous matters. You really did more than my expectations. I appreciate you for giving such warm and helpful, trustworthy, revealing as well as unique guidance on the topic to Kate.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *