Mandag den 30 april 2018

Caroline Mygind Østergaard, Emilie Søndergaard, Michelle Sandfeld og Julie Therp

 

Først nu skal aftalerne stemmes igennem blandt de enkelte fagforbund – og det kan komme til at volde problemer

 

Denne diplomatiske storkonflikt om en strejke samt logout er langt fra slut, selvom der lørdag aften blev indgået en aftale på de statslige områder, der dækker over alle offentlige ansatte. Selvom alle øjne i Danmark har været rettet mod Forligsinstitutionen i København, så er det i sidste ende fagforeningsmedlemmerne overalt i Danmark, der skal stemme “ja” til aftalen, før den kan træde i kraft.

 

Risikoen for konflikt er altså endnu ikke fuldstændig afblæst på trods af smil og håndtryk blandt forhandlerne. Dette ser det ikke optimistisk ud med en storkonflikt, da man mener, at de fleste medlemmer stemmer “ja” til at skulle indgå denne aftale.

 

Mette Christensen som er Danmarks forligsmand har valgt denne type afstemning, hvor hvert enkelt forbund stemmer for sig selv. Det betyder, at enkelte faggrupper, som eventuelt er utilfredse, kan stemme overenskomsten ned.

 

Ifølge TV2´s erhvervskommentator Ole Krohn var det Anders Bondo Christensen – formand og forhandler for Danmarks lærerforening –  selv, der ønskede denne form for afstemning, selvom det kan sandsynliggøre en ny konflikt for lærerne.

1.355 Replies to “Weekly Logout”

  1. We are a group of volunteers and starting a
    new scheme in our community. Your website
    provided us with valuable info to work on. You’ve done a formidable job and our whole community will be thankful to you.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *