HH.

Lås vil ikke åbne - nøgle vil ikke dreje

Lås vil ikke åbne – nøgle vil ikke dreje

Lås vil ikke åbne – nøgle vil ikke dreje prøve vores gratis

Når du kommer hjem fra en meget lang dag, har du ikke lyst til at opleve at den nøgle till vil dreje i låsen, gælder både til cykel og bolig. Dette er virkelig en mareridtssituation og ser ud til at ske på det værste tidspunkt. Det er lige så frustrerende, når låsen på dit badeværelse er låst og sidder fast, eller når nøgler til cyklen sidder fast i låsen.

Læs med for at lære, hvad du skal gøre, når lås vil ikke åbne eller nøgle vil ikke dreje, når en indendørs lås ikke virker, og når en bildørs lås sidder fast. Hver har sit eget sæt anbefalinger.

Desværre er der en hel håndfuld årsager til, at din nøgle ikke drejer i dørlåsen. Nedenfor finder du en liste over problemer og løsninger, som du kan tage hånd om dig selv og andre, du måske skal stole på, at en låsesmed kan hjælpe med.

Problemstilling:  Min nøgle vil ikke ind i min dør

1. Nøglen er gået i stykker inde i låsen
Hvis din nøgle går i stykker i din lås, så ved du, at du ikke kommer ind i dit hjem, medmindre du har noget ekstra værktøj og en ekstra nøgle. Uden den reservenøgle har du brug for en låsesmed til at skifte hele nøglemekanismen, fordi døren er gået i stykker, og det samme er nøglen. Hvis dette sker for dig, så prøv ikke at låse eller låse døren længere op. Mange mennesker forsøger at superlime den knækkede nøgle i døren til nøglen i deres hånd, men som du kan forestille dig, er dette en opskrift på katastrofe.

Limen vil ikke være i stand til at holde det sammen, plus at resterne vil forårsage endnu flere problemer. Hvis der er nok af nøglen, der stikker ud. så kan du bruge et sæt stærk grebstang (se på Amazon) til at trække den forsigtigt ud. Hvis nøglen ikke er i stand til at komme ud fredeligt, må du ikke tvinge den ud, da dette kan gøre situationen meget værre. Du skal have en låsesmed til at tage sig af jobbet.

2. Snavs og støv i lås
Snavs og støv kan nogle gange finde vej ind i en lås og opbygges over tid. Dette kan tilstoppe låsemekanismen, hvilket gør det svært at dreje. Du kan påføre noget grafit spay eller silikonebaseret glidecreme i låsen, sætte nøglen i igen og dreje den et par gange. Brug aldrig oliebaserede produkter såsom WD-40 til at smøre låse, for selvom de kan hjælpe i starten, har de en tendens til at forårsage problemer med tilstopning senere.

Hvis snavs og støv har samlet sig i nøglehullet, kan det få nøglen til at sætte sig fast inde i låsen. affald kan tilstoppe den falske mekanik og gøre det svært for nøglen at indsætte eller for nøglen at dreje. For at slippe af med affaldet, der gør låsen svær at dreje, kan du sprøjte låsespray i låsen. Når du er kommet ind, skal du dreje nøglen derind et par gange for at se, om du kan få låsen til at dreje.

3. Låsen er frosset
Hvis du bor i et koldt klima, eller den tid på året er kommet, er chancerne for, at du har at gøre med en frossen lås. Dette sker, når vandet har formået at komme ind i låsemekanismen og har frosset, hvilket forhindrer din nøgle i at kunne komme ind. For at løse dette kan du varme nøglen op ved at lægge den i varmt vand, derefter tage handsker og langsomt indsætte den i låsemekanikeren i et forsøg på at låse døren op. Sørg for at tørre nøglen, før du indsætter den, medmindre det kan forårsage det samme problem, når den fryser.

4. Du har lige fået kopieret en nøgle
Hvis du lige har fået klippet dine nøgler, og den ikke er i stand til at låse din dør op, er chancerne for, at din nøgle er skåret dårligt. En dårligt skåret nøgle kan forhindre dig i at dreje din lås, hvilket betyder, at du ikke vil være i stand til at komme ind. Før du sender din nøgle tilbage, skal du sørge for at skubbe nøglen godt ind og vrikke den lidt rundt, når den er i, mens du også prøver at vende den. Nogle gange har du bare ikke placeret din nye nøgle rigtigt, for at det kan drejes.

Dette er meget almindeligt, og du tror måske, at det er et ubrugeligt tip, men det er normalt tilfældet med nyklippede nøgler. Hvis dette ikke virker, så få en anden til at prøve det, og du kan bare ikke få styr på det. Husk, at disse mennesker skærer flere nøgler hver dag, så de tydeligt ved, hvad de laver. Du skal sikre dig, at du prøver at arbejde dig rundt om din lås med din nye nøgle, før du giver op.

 

Lås vil ikke åbne - nøgle vil ikke dreje her er tips til hvad du kan gøre selv

Lås vil ikke åbne – nøgle vil ikke dreje

Hvis det er et tilfælde af at låsemekanismen er skruet helt af døren, så skal du have en udskiftning. Hvis du ikke er i stand til at udskifte denne låsemekanisme skarpt, skal du muligvis have en anden type lås installeret af dig selv, eller du skal bruge en låsesmed til at udskifte natlåsen. Da specifikke huller skal bores og mejsles væk på din trædør for at låsen kan installeres, er det ikke let at finde en hurtig udskiftning og installere den hurtigt, da meget få låse kommer i nøjagtig samme form og størrelse som hinanden. Når der er boret nye huller, vil den nye låsemekanisme være i stand til at passe komfortabelt på din dør.


Med din lås er der en række takkede stifter, der bevæger sig op og ned, når nøglen indtastes i låsen. Disse stifter er skåret specifikt til, så nøglen, der passer til disse stifter, åbner låsen. Hvis du ikke er i stand til at dreje din lås eller sætte din nøgle ind i nøglehullet, er det fordi der er stifter, der ikke har nogen smøring, og de er ikke i stand til at bevæge sig op og ned med lethed. Hvis du fanger dette tidligt, kan du sprøjte noget smøremiddel ind i nøglehullet, og dette vil dække stifterne, så de kan bevæge sig frit. Hvis stifterne fanges for sent, kan stifterne sætte sig fast eller endda smelte sammen. Hvis den når dette stadie, skal låsen udskiftes.

Hvis din låsemekanisme er blevet udsat for hærværk, kan det gøre det svært at få nøglen indenfor. Hvis der er gjort noget ved låsen, f.eks. nogen har sat et fremmedlegeme ind i nøglehullet, kan det medføre, at stifterne er stive og ikke løfter sig, når nøglen sættes ind. Når låsemekanismen er blevet udsat for hærværk, og stifterne ikke er i stand til at løfte korrekt, skal låsen udskiftes med en ny. Hvis døren er åben, kan du købe en ny cylinder i en byggemarked og bytte den beskadigede cylinder ud med en ny. Hvis døren er låst, skal du ringe til en låsesmed.


Hvis du har haft din nøgle i et stykke tid, eller den har lidt af en form for traume, så kan det føre til slid. Nogle situationer, du måske har lagt din nøgle i, kan omfatte:

 Du fik brugt din nøgle til at åbne en flaske 
 Du fik brugt nøgle til at skære noget
 Du fik brugt til at strække ting
 Du fik brugt nøglen til at åbne en kasse som en løftestang
Du fik brugt nøglen til at åbne en dør som et håndtag

Hvis det at sætte din nøgle i visse situationer har fået den til at bøje, vil den sidde fast i din lås, når du forsøger at komme ind i dit hus. I denne situation skal du rette nøglen så meget som muligt i et forsøg på at indsætte den i låsen. For at rette din nøgle ud, tag fat i en hammer og en skruebænk, hvis du har en, og hamre nøglen på den hårde overflade.

Du kan bruge vinklen på hammeren til at målrette den del, der er bøjet mest. Sørg for, at slagene er blide og langsomme. Du vil have din eneste hensigt at være at fjerne bøjningen. Hvis du udjævner hændelsen, vil du ikke være i stand til at indsætte den i låsen. For virkelig at undgå dette, kan du placere et stykke træ mellem nøglen og hammeren. Hvis du ikke har en skruebænk, kan det være vanskeligere at prøve at rette din nøgle ud, end du tror. Uanset hvor du beslutter dig, så sørg for, at den er helt flad, og du er villig til at få skrammer på den.

Når du har rettet nøglen ud, burde den kunne gå glat ind i låsen uden problemer. Sørg for at bruge mere kraft end normalt, hvis nøglen ikke rykker. Hvis det er nødvendigt, og du har det, påfør noget smøremiddel, så det har en større chance for at løfte stifterne. Hvis der er for meget skade på nøglen, skal du få den udskiftet, hvis du har en reservedel. Hvis du ikke gør det, skal hele mekanismen udskiftes.

 

Hvis det ikke lykkes dig så er der heldigvis lokale låsesmede i de fleste områder, her er nogle gode låsesmede;

Låsesmed Frederiksberg – Dygtig låsesmed på Frederiksberg med godt omtale

Låsesmed Amager – Låsesmed og elektriker Amager med mange tilfredse kunder og lang erfaring. 

admin

admin

You may also like