HH.

HHxpressen

En site om livet som studerende – studieteknik

spredt læring

Hvis du nu bruger 3 timer hver uge over en periode på fire måneder får du et langt bedre overblik (og derved en bedre karakter), end hvis du studerer intensivt i 30 timer 4 dage før eksamen.

passiv indlæring

Du får en masse information, men du bruger den ikke. Derfor sidder stoffet heller ikke fast. Den manglende anvendelse – før, du sveder til eksamen – er også årsagen til, at du måske har læst en tekstbog 3 gange og stadig intet huskede af faget til eksamen.

noter i hånden

Men når du tager noter i hånden er du faktisk nødt til at behandle det du skriver; både for at skrive ned og for at nå alt det hele. Du tager aktivt stilling til læsestoffet. Derfor får du en bedre og dybdegående forståelse for læsestoffet.

Mindre gode studie metoder

Overstregningstusch

En overstreget tekstbog er måske i sig selv et bevis på en hårdtarbejdende dygtig studerende. Vi kan bare ikke sætte lighedstegn mellem en hårdtarbejdende og en dygtig studerende. Videnskaben viser faktisk, at en overstregningstusch ikke hjælper studenten med at huske bedre. Tværtimod afbryder den læseflowet. Den besværliggør også en eventuel lærorig anden læsning. Da den studerende skal holde fokus på både at læse, forstå og markere – i sidste ende lærer man ikke mere på det.

Læse bogen igen

På jurastudiet er det almindelig praksis for studenter at læse sine bøger flere gange. For de fleste er det dog desværre spild af tid.

Når du læser bogen første gang får man faktisk et overblik over pensum. Du kan drage de første paralleller mellem emner og det giver dig en vis viden om, hvad du skal slå op, når du sidder med en opgave.

Du snyder dig selv om du tror at du bliver ikke bedre af at læse bogen endnu en gang. 

Når du har læst bogen 1 gang, bør den alene være et opslagsværk til de opgaver, du løbende løser. Slå de konkrete problemstillinger op, du står overfor. Dét er effektivt. Men at læse det hele igen for at pleje din gode studiesamvittighed er i bedste fald mest et stort spild af tid.

Vi er en lille gruppe studenter det skriver om dit og dat;

Blog.

Detail of firefighters work material ready for an emergency.

Hvad laver skadeservice firmaer?

Skadeservice firmaer er specialiserede virksomheder, der leverer en bred vifte af tjenester relateret til håndtering, genopretning og reparation af skader forårsaget af ulykker, katastrofer eller

Læs mere »
Snake Plant / Mother-In-Laws Tongue (Sansevieria trifasciata) The Snake Plant cleans air better than

Hvornår skal man leje en affugter?

Det er ikke ualmindeligt, at vinterstorme og kraftig regn forårsager skade på dit hjem, dine industrilokaler eller erhvervsbygninger. I disse scenarier kan der opstå strømtab,

Læs mere »